- Swerige
- OP
- 263 mesaje
- din 24 Oct 2015
- Astra 2005 Z17DTH
- Arges
Swerige
- Mesaje scrise: 263
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 24 Oct 2015
- Mesaj Privat
Buna ziua.
Am ceva dubii ca turbina de pe motorul Z17DTH "scapa" ulei (exista ulei pe scut chiar sub tubina care apoi se scurge pe beton). Dar motorul "trage" normal, acel "suierat" apare doar la "rece" , nu scoate fum. Zilele acestea am demontat din furtunele/conductele de pe admisie dar nu am gasit ulei, doar ceva murdarie.
De la un schimb la altul nu am completat niciodata cu ulei.
Totusi, pe la care componenta/e ale turbinii e posibil sa se piarda ulei?
Am constatat ca "mecanicii" cand merg cu astfel de problema NU se "baga". Deci tot singur trebuie sa ma descurc.
Nu stiu cum e mai bine sa procedez, asa ca am nevoie de sfaturile dvs. pretioase.
MODEL: Astra 2005
MOTOR: Z17DTH
CODURI EROARE: n/a
Am ceva dubii ca turbina de pe motorul Z17DTH "scapa" ulei (exista ulei pe scut chiar sub tubina care apoi se scurge pe beton). Dar motorul "trage" normal, acel "suierat" apare doar la "rece" , nu scoate fum. Zilele acestea am demontat din furtunele/conductele de pe admisie dar nu am gasit ulei, doar ceva murdarie.
De la un schimb la altul nu am completat niciodata cu ulei.
Totusi, pe la care componenta/e ale turbinii e posibil sa se piarda ulei?
Am constatat ca "mecanicii" cand merg cu astfel de problema NU se "baga". Deci tot singur trebuie sa ma descurc.
Nu stiu cum e mai bine sa procedez, asa ca am nevoie de sfaturile dvs. pretioase.
MODEL: Astra 2005
MOTOR: Z17DTH
CODURI EROARE: n/a
- DRosiuoru
- **
- 382 mesaje
- din 08 Mar 2022
- Insignia 2010 A20DTH
- Arad
DRosiuoru
- Mesaje scrise: 382
- Masina: Insignia 2010 A20DTH
- Cont inregistrat: 08 Mar 2022
- Mesaj Privat
Verifica conducte ungere turbo ( tur , retur ) . Daca pe retur intre flanse ai furtun de cauciuc fixat cu coliere , posibil sa fie problema acolo sau pe tur daca ai furtun cu insertie metalica cu sertizare posibil si pe acolo pe la sertizari . Sau posibil sa nu fie pierderi ulei de la turbo , sa fie ulei hidraulic . Trebuie verificat .
Vezi si aici : https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=160217
Vezi si aici : https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=160217
- Swerige
- OP
- 263 mesaje
- din 24 Oct 2015
- Astra 2005 Z17DTH
- Arges
Swerige
- Mesaj Privat
- DRosiuoru
- **
- 382 mesaje
- din 08 Mar 2022
- Insignia 2010 A20DTH
- Arad
DRosiuoru
- Mesaje scrise: 382
- Masina: Insignia 2010 A20DTH
- Cont inregistrat: 08 Mar 2022
- Mesaj Privat
Salut .
1. La cum am vazut cum e amplasata turbina pe motor posibil sa mai trebuiasca demontate anumite chestii ca sa verifici conducte ( furtune ) ungere turbina pe toata lungimea lor , de aceea posibil fug si mecanicii ( pentru un colier sau o garnitura de cupru sa desfaca si alte chestii ) .
2. Aici greseala mea . Ma refeream la lichid servofrana sau directie ( caseta de directie ) daca nu iesti sigur de unde ai pierderi , lichidele se preling pe anumite parti ( componente ) in contact si nu-ti poti da seama de sursa scurgerilor ( De la un schimb la altul nu am completat niciodata cu ulei ) . Trebuie identificata sursa pierderilor si dupa aceea ce trebuie inlocuit .
1. La cum am vazut cum e amplasata turbina pe motor posibil sa mai trebuiasca demontate anumite chestii ca sa verifici conducte ( furtune ) ungere turbina pe toata lungimea lor , de aceea posibil fug si mecanicii ( pentru un colier sau o garnitura de cupru sa desfaca si alte chestii ) .
2. Aici greseala mea . Ma refeream la lichid servofrana sau directie ( caseta de directie ) daca nu iesti sigur de unde ai pierderi , lichidele se preling pe anumite parti ( componente ) in contact si nu-ti poti da seama de sursa scurgerilor ( De la un schimb la altul nu am completat niciodata cu ulei ) . Trebuie identificata sursa pierderilor si dupa aceea ce trebuie inlocuit .
- Swerige
- OP
- 263 mesaje
- din 24 Oct 2015
- Astra 2005 Z17DTH
- Arges
Swerige
- Mesaj Privat
Inca o data va multumesc pentru raspuns.
Daca uleiul nu se pierde pe la conductele de tur/retur ale turbinii exista posibilitatea sa curga prin corpul ei (pe la garnituri, segmenti, etc..ce o fi acolo) ? In exterior ca in interior nu pare sa fie ulei..
Mi se pare trist ca pentru o turbina posibil defecta sa renunt la masina. Cat despre mecanici pot sa spun ca pe unde am fost nu au avut chef nici sa dea scutul jos (deh are multe suruburi).
Daca uleiul nu se pierde pe la conductele de tur/retur ale turbinii exista posibilitatea sa curga prin corpul ei (pe la garnituri, segmenti, etc..ce o fi acolo) ? In exterior ca in interior nu pare sa fie ulei..
Mi se pare trist ca pentru o turbina posibil defecta sa renunt la masina. Cat despre mecanici pot sa spun ca pe unde am fost nu au avut chef nici sa dea scutul jos (deh are multe suruburi).
- mariocb
- 1,055 mesaje
- din 14 Jun 2016
- Astra 2016 1,4 XFT
- Braila
mariocb
- Mesaje scrise: 1,055
- Masina: Astra 2016 1,4 XFT
- Cont inregistrat: 14 Jun 2016
- Mesaj Privat
- ahappyuser