Remarc la tot mai multi prieteni ca ale lor masini au direct in computer intervalele de service, primesc notificari cand trebuie refacute, s.a.m.d., lucru pe care noi nu-l avem din pacate 😢
Asa ca am inceput sa imi fac eu un Excel unde sa tin "istoricul" pe toate lucrurile ce trebuie schimbate si m-am lovit de cateva lucruri la care nu sunt sigur si sunt curios de cum procedati voi:
- La ce interval de km si/sau ani schimbati discurile?
- La ce interval de km si/sau ani schimbati placutele?
- La ce interval de km si/sau ani schimbati distributia + accesori + lant ax came + pompa de apa?
- La ce interval de km si/sau ani schimbati lichidul la servo? (sau nu e cazul?)
- La ce interval de km si/sau ani schimbati bujiile? (sau nu e cazul?)
Daca ajuta pe cineva, enumar mai jos ce mi-am notat momentan. Sunt deschis sa ma corectati 😃
PS. Masina mea e Insignia B, 2.0 CDTI Diesel (170CP - B20DTH) - cred ca difera in functie de motor unele lucruri.

PS2. Stiu de ce spune reprezenanta legat de uleiul de cutie ca e long-life dar tind sa nu cred asta... La fel si de bujii am inteles ca la diesel se schimba doar daca se strica, si doar cea care se strica (nu toate) dar nu stiu ce sa cred...
Merci :D
MODEL: Insignia 2018
MOTOR: B20DTH