Joi 15 Apr, 2021 11:35 am
Uleiul folosit este bine sa fie de calitate si provenienta verificata,am cunoscuti care iau ulei din targ,dupa ambalaj se vede ca e facatura,motoarele cu turbina si distributie pe lant au nevoie de ceva de calitate altfel incep cheltuielile.Ideea era ca foarte multi nu fac legatura intre calitatea uleiului,intervalele de schimb,filtrele folosite,functionarea motorului de exemplu daca face regenerari aiurea dilueaza uleiul ...etc si faptul ca lantul s-a rupt.Chiar daca legenda spune ca tine mai mult ca distributia pe curea ,pentru unii este chiar pe viata,lantul se distruge imediat daca apare o problema la instalatia de ungere.Exemplu este motorul N47 de la BMW se infunda o gaura de ungere de la intinzator patina de plastic ramane neunsa si ....2500 lire alt motor,exemple sunt o gramada dar asta e celebru deja.
Ramane recomandarea ulei de calitate verificata ,filtre la fel,schimburile mai dese daca ati avut probleme cu depuneri de funingine in motor sau a fost diluat uleiul de la regenerari aiurea,folosirea masinii in scop de taxi,livrari...etc.
Eu am folosit ani de zile ca ulei pentru masina mea personala si recomandat clientilor Castrol Edge sau Professional ,se vedea in motor la demontare ce a avut in el,acu nu mai stau in tara de mult timp sa mai stiu daca a ramas aceeasi calitate sau au gasit importatorii 'portite' de facut un ban in plus acu 5-6 ani era cel mai bun.