- chupachabra
- OP
- 96 mesaje
- din 24 Mar 2014
- Astra 2006 dth
- Dolj
chupachabra
- Mesaje scrise: 96
- Masina: Astra 2006 dth
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 24 Mar 2014
- Mesaj Privat
RECENT, AM MERS CU MASINA FARA APA IN INSTALATIA DE RACIRE SI A INCEPUT SA BATA UN PISTON, DE LA SUPRA INCALZIRE .
CE CHEI IMI SUNT NECESARE PENTRU SCHIMBAREA PISTONULUI, DEMONTAREA CHIULOASEI,ETC ?
CE GARNITURA AM NEVOIE PTR MOTORUL MEU ? GASESC PE SITEURI, DIFERITE MODELE CU Numar crestaturi/gauri 1 ,2, SI 3. DFERITE GROSIM, ETC .
MULTUMESC ?
MODEL: Astra H 17.CDTI 2006.100 CP
MOTOR: DTH
- bibu16v
- 7,138 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 7,138
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
În altã ordine de idei, NU MAI SCRIE CU MAJUSCULE!
Înțeleg cã nu ai demontat motorul, cã nu spui... Nu-ți recomand sã faci nimic înainte de a demonta motorul, s-ar putea ca la demontare sã ai surprize, plãcute sau nu.
1.Te-aș sfãtui sã te adresezi unui service/persoane calificate, nu pari una din persoanele avizate ptr o operațiune relativ complexã și destul de pretențioasã ptr succes deplin. Pe cale de consecințã, nu cred cã îți va da nimeni tele-lecții de mecanicã avansatã. E ca și cum ai face desen tehnic prin telefon...cu o persoanã care nu a auzit vreodatã despre asta.
2.Nu schimba doar pistonul afectat(nu este recomandat ptr cã ele sunt împerecheate de fabricã, dupã criterii de precizie draconice, la set), decât dacã vrei sã-i faci vânt, în timp pot apãrea uzuri/bãtãi premature.
Succesuri!
- ahappyuser
- 6,770 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaje scrise: 6,770
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Apr 2010
- Mesaj Privat
- chupachabra
- OP
- 96 mesaje
- din 24 Mar 2014
- Astra 2006 dth
- Dolj
chupachabra
- Mesaje scrise: 96
- Masina: Astra 2006 dth
- Cont inregistrat: 24 Mar 2014
- Mesaj Privat
- ahappyuser
- 6,770 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaje scrise: 6,770
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Apr 2010
- Mesaj Privat
Daca acum iti bate un piston in motor (dupa ce ai mers 20km fara apa) as zice ca inclusiv motorul e compromis (nu terminat, dar necesita o investitie considerabila pentru a-l reconstrui corect). Eu unul as cauta un motor SH care sa fie in stare buna de functionare si l-as schimba, personal cred ca e cea mai sigura cale de a reusi. Si chiar cea mai ,,OK,, la bani daca pot sa ma exprim asa (d.p.d.v al costurilor unei reparatii, cu sansele cele mai mari de reusita).
Desigur, decizia despre cum vei proceda e a ta. Mare inginerie NU este (adevarat!), eu unul nefiind de meserie mecanic auto sau inginer de motoare am reusit sa-mi refac motorul, dar vreau sa te previn ca costa bani sa o faci cum trebuie si daca nu iese e fix responsabilitaea ta, in plus trebuie sa-ti dedici multe ore pentru o documentare temeinica inainte de operatiune daca vrei sa-ti iasa la final.
Acum, daca consideri ca motorul tau e reparabil ,,cu costuri decente,, ti-ai facut o ambitie personala in a reusi ce-ti propui si esti motivat sa cauti peste tot pe net dupa pretul cel mai bun la componente, atunci ai toate sansele sa reusesti refacerea motorului tau. Pentru inceput, imprumuta o trusa de chei tubulare 4-14, un set de chei inelare cu cot 8-22 si o cheie dinamometrica plus ceva capete torx de cheie 1/4 (T40-T55). Demonteaza chiulasa de pe motor sa vedem care e starea ei si a cilindrilor motor.