Joi 11 Mar, 2021 10:49 am
On topic:
Ne spui ca ai pus si "rezistente pentru consum de 50W", deci sa inteleg ca ai pus rezistoare de 3.3 Ohm? Sau ai pus rezistoare pe care scrie 50W ... in acest caz, de cati Ohm sunt?
Daca ai pus rezistoare de 3,3 Ohm, consumul acestora insumat cu consumul pocnitorilor (becuri), este prea mare.
Pentru a rezolva treaba relativ sanatos, se ia un bec, se alimenteaza la 13 V - 14 V, se masoara consumul si se calculeaza diferenta pana la consumul becului original, asa se determina valoarea necesara pentru rezistorul ce va fi montat in paralel.
A se avea in vedere locul de montare fizica a rezistoarelor, pentru ca temperatura acestora va fi foarte mare (in functionare).
Off topic:
Iti poti da seama de calitatea acestor "becuri", inclusiv dupa faptul ca datele specificate sunt "adevarate". Si daca datele care pot fi verificate nu sunt reale, de ce ar fi celelalte ... cu privire la temperatura de culoare, la patern (amprenta luminii), putere, ore de functionare, etc.?
Personal, nu sunt de acord cu astfel de trompete! Stiu, vor fi multe injuraturi, mi le asum!