- iriahu
- OP
- 261 mesaje
- din 31 Mai 2008
- Omega 1998 X25td
- J"em
iriahu
- Mesaje scrise: 261
- Masina: Omega 1998 X25td
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 31 Mai 2008
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,843 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,843
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Eu bãnuiesc cã ai nevoie de o reprogramare cu o sculã originalã Opel/GM (ex. Tech1 sau chiar Tech2)...reprogramarea, în sine, nu e mare lucru, dacã ai scula potrivitã. De ce s-a produs ”decalibrarea”? Este posibil ca mașina donatoare de ECU sã fi avut unele caracteristici diferite de ale mașinii tale(dimensiune roți, transmisie, etc), chiar dacã motorizarea este identicã....Poți lua legãtura cu @CristianTM(din Timișoara) sau @CLAUDIU(din Craiova), ei sigur pot sã-ți dea mai multe detalii...
- iriahu
- OP
- 261 mesaje
- din 31 Mai 2008
- Omega 1998 X25td
- J"em
iriahu
- Mesaj Privat
Care sunt adresele complecte ale celor doi colegi opelisti .
Detin un TEK II , dar nu am decoperit sectiunea de calibrari .
Am efectuat o actualizare de ECU ( este oacualizare de vreo 6 ani ,ultima actualizare de program.
ECU l-am cumparat dupa Nr. de piesa si a mers din prima.
Si acum masina cred ca are alte performante decat cele afisate.
Cu bine si multam !
Detin un TEK II , dar nu am decoperit sectiunea de calibrari .
Am efectuat o actualizare de ECU ( este oacualizare de vreo 6 ani ,ultima actualizare de program.
ECU l-am cumparat dupa Nr. de piesa si a mers din prima.
Si acum masina cred ca are alte performante decat cele afisate.
Cu bine si multam !
- bibu16v
- 6,843 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,843
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Glumești! Crezi cã suntem tovarãși de Cola Zero, sã le știu eu adresa?! Îi cauți aici, pe forum, vorbești cu ei și o sã ai niște opinii mult mai avizate ca a mea....cred.
Nu știu ce deții tu...dar, cum am scris, mai sus, este vorba de TECH, nu cred cã e același lucru. Iar acest TECHx sigur știe sã (re)programeze BC(nu sã-l calibreze!) astfel încât sã fie compatibil cu caracteristicile ferului tãu. Pe scurt, la alte modele de BC, de pe modele de Opel contemporane (și bãnuiesc cã și la Omega, cã-i tot Opel!), se introduce, prin TECHx (sau prin alte metode mai sofisticate), un ”code index”(aferent dotãrilor ferului tãu) care seteazã BC ptr caracteristicile specifice.
Nu știu ce deții tu...dar, cum am scris, mai sus, este vorba de TECH, nu cred cã e același lucru. Iar acest TECHx sigur știe sã (re)programeze BC(nu sã-l calibreze!) astfel încât sã fie compatibil cu caracteristicile ferului tãu. Pe scurt, la alte modele de BC, de pe modele de Opel contemporane (și bãnuiesc cã și la Omega, cã-i tot Opel!), se introduce, prin TECHx (sau prin alte metode mai sofisticate), un ”code index”(aferent dotãrilor ferului tãu) care seteazã BC ptr caracteristicile specifice.
- iriahu
- OP
- 261 mesaje
- din 31 Mai 2008
- Omega 1998 X25td
- J"em
iriahu
- Mesaj Privat