De ceva vreme, cu precadere odata cu inceputul anotimpului rece, Vectra mea , atat la rece cat si la cald, atat in mers cat si pe loc, in relanti sau turat, a inceput sa scoata niste sunete ciudate din zona compartimentului motor, insa nu pot sa identific exact zona/piesa. Nu sunt sunete regulate, nu tine de turatie, nu tine de "in mers sau pe loc". Pur si simplu cand si cand (odata cu timpul dar din ce in ce mai des) se aude ca un mieunat infundat, neregulat, cateva secunde, ceva ca un rulment care are momente cand "da in gol". Dispare, apoi iar se mai aude din cand in cand. Sunetul e pronuntat si il simt in volan. Intr-o zi chiar s-a nimerit ca in momentul cand se auzea acest sunet sa bag in viteze sa plec de pe loc si pana a intrat maneta intr-a intaia, sunetul se intetise.Mentionez ca am schimbat distributia cu tot cu pompa de apa, cureaua de accesorii schimbata, folosesc numai Continental. Ulei, filtre la zi, masina o tin cat se poate de in scurt. Insa desi nu simt nimic practic anormal in functionarea masinii, ma streseaza aceste sunete, mi-e teama sa nu fie o problema care sa se agraveze in timp gen cutie viteze, ambreiaj, caseta de directie.
Ma puteti sfatui unde sa caut sa vad de ce "se plange" Vectra mea? Voua vi s-a intamplat ceva de genul?
MODEL: Vectra 2006
MOTOR: Z19DT
Sari direct la Soluție