Mar 15 Dec, 2020 12:21 pm
Pe mine personal nu ma intereseaza specificatia aia , doar simplul fapt ca nu este bine sa amestecam tot felul de uleiuri doar ca este.La fundul baii de ulei si in capacul culbutorilor , nu cred ca cineva vrea depuneri si mocirla , asta daca nu sunt deja.Diferitele tipuri de ulei intra in reactie , si asa apare un motor imputit cu depuneri caramizii plus altele.Acuma fiecare face ce vrea cu motorul lui , este doar un forum unde ne spunem parerile , speram cat mai bune.Mai sus am dat o parere , la fel ca tine , dar omul in speta poate sa puna si ulei de mancare , este treaba lui.Dupa cum spune si topicul cu uleiuri , este un subiect tabu , cu pareri foarte impartite , dar eu prefer metoda vazut consecinte si apoi luat masuri , nu specificatii.Nu vreau sa ma scuz in vreun fel , doar simteam nevoia sa raspund pentru ca asa mi se pare corect.Si eu pe al meu h am trecut de la lm la gm dexos 2 , si am vazut ce se intampla cu disparitia lui in turatii , clar este un ulei mai slabut.Decizia finala este aruncatul afara la 5 mii , si continuat cu el chiar daca am spus ca renunt.Un motor care nu mananca ulei , nu este bun.Toate motoarele ard ulei , depinde cat , acolo este problema.Un litru la 10 mii cred ca este infim , indiferent de motorizare.Drept este ca uleiurile mai scumpe sunt puternic aditivate , si curata si motorul.Un exemplu bun este mobil 1 esp formula , care dupa 5 mii la benzinar era negru tuci , in timp ce original inca era galbui inchis.Cand am desfacut pentru distributie capacul culbutorilor era ca nou , desi initial era tot plin de ulei ars probabil schimbat la 30 de mii , si facute diferite mixuri.Aici vorbesc de un benzinar aspirat , nu despre un diesel unde ar fi ceva normal din cauza turbinei , dar nu si despre depunerile din motor.Nu fac reclama la mobil , doar am vazut ce poate ca si lm de altfel ,ravenol si motul nici sa nu aud de ele(si mai sunt destule).