axulica a scris:Salut bazat. Benzina evo 95 de la MO...iarna mai alimemtez cu 100.Revizia am facut-o la 14000 din câte stiu... cã a trecut un an. Masina este de fabricatie 2019, înmatriculatã in feb.codul de eroare nu il stiu nu mai spun ca prima data nu au vrut sa-mi dea inițial nici o hartie ca am fost la ei. Au spun cã nu existã cod de eroare .....este o eroare la modul general care se vede in istoric. Cu garanția extra +3 ani nu vroiam sã o fac, dar fiind o masina nouã pe piata cred cã o sã mã gândesc serios la chestia asta.acum astept sa ma sune cand vine clapeta.o schimbã pe garanție.in legatura cu calibrarea injectoarelor .....așa au zis ei ca au facut.
Problema este ca vara cand temperatura sub capota ajunge lejer la 60-70 grade este mai potrivita o benzina cu cifra octanica mai mare sa previna detonatiile,in cazul motoarelor mai rulate care au calamina depusa in camera de ardere deci puncte fierbinti care favorizeaza fenomenul .....contrar legendelor asa stau lucrurile.
Motoarele noi sau aproape noi nu necesita asemenea griji,cu conditia ca benzina folosita sa fie ceea recomandata de producator iar calitatea sa fie si ea respectata.