LauCalin
- Mesaje scrise: 20
- Masina: Astra 1994
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 22 Sep 2011
- Mesaj Privat
Încã de la început vreau sa spun cã este vorba despre o mașinã care, cumva, face parte din familie. Este al doilea opel și nu întâmplãtor.
Mașina cu pricina e o Astra F din 1994, 1.6i, 71 CP (injecție monopunct), 21x xxx km zic eu reali. A ajuns la tatal meu in 2009, iar anul trecut și-a cumpãrat altceva. Acest Opel a rãmas de izbeliște. Mașina funcționeazã, are ceva dotãri (computer de bord, închidere centralizatã, abs, faruri de ceata, geamuri și oglinzi electrice -parca și încãlzite, radio cd, volan și schimbãtor din piele, bancheta rabatabila asimetric etc.) și cred cã toate merg. Daca nu toate, sigur merg aproape toate.
Dilema vine acum: ce e de facut cu așa ceva? Sã o pãstrãm, nu avem ce face cu ea. Sã o dãm la fier vechi, nu prea ne lasã sufletul. Chiar nu e ultimul cazan ordinar. Sã o dãm la Rabla, nu avem ce mașina sa luam. Sã o vindem, cine mai cumpãrã așa ceva în zilele noastre? Singurele probleme serioase ar fi suspensia (cã na, s-a schimbat mașina și nu s-au mai bãgat bani in ea) și rugina... tipicã unui Opel din 2020, fabricat in 1994... Și mã gândesc cã, daca vrei sa o faci f ok dpdv tehnic, ai nevoie de 200-300 de euro. Daca vrei sa o faci perfecta, mai pui încã atât.
Așadar voi ce ați face in locul meu? 😊
PS: dacã vreți și poze, pun în zilele urmãtoare.
- yeti
- **
- 407 mesaje
- din 05 Nov 2006
- Mokka 2016 B1.4NET
- Bucuresti
yeti
- Mesaje scrise: 407
- Masina: Mokka 2016 B1.4NET
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Nov 2006
- Mesaj Privat
2. O pui la vanzare pentru dezmembrare. O sa vrea unul o oglinda, altul o aripa, o usa, un scaun, un far, un etrier, un radiator, poate chiar motor si cutie de viteze, etc, etc. in general ies bani mai buni la vanzarea pe bucati, decat intr-o bucata. Dar ia timp, ai nevoie de spatiu privat protejat unde sa fie canibalizata, iar la un moment dat trebuie sa duci caroseria la REMAT ca sa poti sa o dezmatriculezi si sa o scoti de la fisc.