- tudor baltatu
- OP
- 2 mesaje
- din 01 Jun 2007
- Astra 1997 x16xel
- Iasi
tudor baltatu
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 1997 x16xel
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 01 Jun 2007
- Mesaj Privat
- mirceamarta
- *
- 11 mesaje
- din 02 Mai 2006
- Corsa 2001 Z10XE
- Hunedoara
mirceamarta
- Mesaje scrise: 11
- Masina: Corsa 2001 Z10XE
- Cont inregistrat: 02 Mai 2006
- Mesaj Privat
Aceeasi problema am si eu si nu pot sa o inteleg. Mai in toamna am fost pe ruta Turda - Vama Bors, plecat plin, am facut plinul consum 6,8%, alta data, pe ruta Turda - Pitesti, plecat plin, apoi facut plin 7,8 cu aceleasi persoane in masina. Viteza maxima 120 maximum si pot zice ca nu mai mult de 20-30 Km.. In oras, in aceleasi conditii, uneori consuma 10% alteori undeva la 8,5%. Uneori e mai nervoasa alteori nu, o iau dracii. Parca si Dacia e mai nervoasa. AM schimbat filtrele de aer, supapa EGR, fise bujii, bujii ulei cu filtru de ulei, pe tester imi spune ca e OK, nu mai inteleg nimic.
- tudor baltatu
- OP
- 2 mesaje
- din 01 Jun 2007
- Astra 1997 x16xel
- Iasi
tudor baltatu
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 1997 x16xel
- Cont inregistrat: 01 Jun 2007
- Mesaj Privat
mirceamarta a scris:Aceeasi problema am si eu si nu pot sa o inteleg. Mai in toamna am fost pe ruta Turda - Vama Bors, plecat plin, am facut plinul consum 6,8%, alta data, pe ruta Turda - Pitesti, plecat plin, apoi facut plin 7,8 cu aceleasi persoane in masina. Viteza maxima 120 maximum si pot zice ca nu mai mult de 20-30 Km.. In oras, in aceleasi conditii, uneori consuma 10% alteori undeva la 8,5%. Uneori e mai nervoasa alteori nu, o iau dracii. Parca si Dacia e mai nervoasa. AM schimbat filtrele de aer, supapa EGR, fise bujii, bujii ulei cu filtru de ulei, pe tester imi spune ca e OK, nu mai inteleg nimic.
[marq=down] se pare ca temperatura exterioara influenteaza mai mult decit ai crede(iarna-se incalzeste greu motorul,vara -consuma aerul conditionat)filtrele le schimb la 10000km,in totdeuna din filtru de benzina curge putina apa. egr l-am schimbat pe la 80000km si l-m curatat din nou la 170000,dar un egr defect este vazut de tester. acum s-a mai stabilizat pe la aproape 10%in oras si 7,5%afara
Kasy
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Astra 1996 x16xel
- Cont inregistrat: 26 Feb 2008
- Mesaj Privat
Buna. Si eu am aceeasi problema. Masina mea, Opel Astra F 1.6 16V tip motor x16xel , consuma in oas intre 12 si 14% iar in afara cam 6,7%.
O singura data am reusit sa scot cu ea 10,5% in oras , dar nu imi explic cum, deoarece conduc de fiecare data la fel. Am citit ca este motor de turatie din cauza ca e 16v si daca merg turat, va consuma mai putin. Voi ce parere aveti? Cum ii indicat sa conduci sa consume mai putin, sau este normal acest consum in oras?
O singura data am reusit sa scot cu ea 10,5% in oras , dar nu imi explic cum, deoarece conduc de fiecare data la fel. Am citit ca este motor de turatie din cauza ca e 16v si daca merg turat, va consuma mai putin. Voi ce parere aveti? Cum ii indicat sa conduci sa consume mai putin, sau este normal acest consum in oras?
- naniacostin
- 1,267 mesaje
- din 01 Mar 2007
- Astra 2000 x20dtl
- Prahova
naniacostin
- Mesaje scrise: 1,267
- Masina: Astra 2000 x20dtl
- Cont inregistrat: 01 Mar 2007
- Mesaj Privat