Numele meu este Octavian, sunt posesor al unui Opel Astra G, si va cer sfat in legatura cu articolele de lege pe care ar trebui sa le trec in contestatie.
Zilele trecute iesind de la cumparaturi dintr-o parcare am dorit sa intru pe un DN4 insa nu am mai apucat 😊. Am ajuns la intersectie unde am oprit caci era semnul stop si am semnalizat stanga. Am permis trecerea mai multor autovehicule si cred ca am stat vreo 30 de secunde. DN4 are cate 2 benzi pe fiecare sens. S-a eliberat intersectia, am vazut ca in stanga mea pe diagonala este un auto care doreste si el sa intre in intersectie, semnalizand tot stanga. Eu sunt cel care am intrat primul in intersectie urmarind axul benzii, insa acesta a taiat intersectia si m-a lovit, accidentul producandu-se fix pe mijlocul drumului. El nu avea niciun indicator la capatul drumului din care iesea.
Important:
1 - Cele 2 drumuri sunt paralele, axele lor fiind la aprox 4 m distanta.
2 - Eu am patruns primul, acesta a recunoscut ca nu stie de unde am aparut, insa nu stiu ce a scris in declaratie.
3 - Am accelerat, am intrat in intersectie, acesta a plecat si el, si vazand ca se indreapta drept spre mine am franat si claxonat. Acesta pe toata deplasarea sa s-a uitat doar in dreapta de unde venea un auto, si nu a reactionat la claxon.
4 - Accidentul s-a produs chiar pe linia dintre benzi.
5 – Ambele masini au fost lovite stanga fata. Daunele s-au produs din cauza demarajului acestuia, eu reusind sa opresc masina.
6 - Am vazut schita pe care a desenat-o si isi desenase masina pe banda 2, ca si cum ar fi intrat pe sensul de mers. In poze se vede clar ca masinile erau in diagonala iar politistul constatator nu a vrut sa se uite la poze.
7 – Am fost dat vinovat ca nu am oprit la STOP si ca el a patruns primul in intersectie.
In 10 ani nu am avut niciun accident si nici o amenda. Iar acum am avut de platit 435 lei si mi-a suspendat pe 60 de zile permisul.
O intersectie poate sa fie dirijata si nedirijata in acelasi timp? Eu consider ca nu este cu putinta. Se poate consider ca acolo este vorba despre 2 intersectii cu drumuri fara prioritate decalate, o intersectie nedirijata si una dirijata?
Rog pe cei cunoscatori in cauza, sau care cunosc spete asemanatoare, sa-mi confirme daca dreptatea este de partea mea si sa ma sfatuiasca ce trebuie sa fac in continuare.
Va multumesc.
Octavian