Am o insignia model SRI NAV CDTI Ecoflex S/S an 2013 (decembrie) . Am urmatoarea problema...cu o saptamana in urma pe autostrada la o viteza de 70mile/h motorul s-a oprit. Am mers la cel mai apropiat service , cei de acolo mi-au spus ca e de la cureaua de distributie la prima constatare ( cred ca oricine ar fi spus asta ) vezi poza

Cei de acolo mi-au recomandat sa merg la service ul care mi-a schimbat cureaua de distributie. Zis si facut , am mers la service-ul care mi-a schimbat cureaua de distributie in urma cu 2 ani si 4 luni , in tot acest timp am parcurs 17 000 de mile. Mecanicul de la acest service la prima vedere, el spune ca pompa de ulei a ramas blocata, cum ca majoritatea motoarelor au problema asta...dar nu a spus nimic de cureaua de distributie , asta oare pentru ca a schimbat`o el ? Sau poate ca chiar nu e de la curea...A doua zi s-a apucat sa desfaca motorul si sa vada ce s-a intamplat. Mi-a gasit axa cu came rupta ( vezi poza )

Asadar concluzia lui a fost cum ca nu a mai urcat ulei sus in compartimentul unde e axa cu came si asta este motivul pentru care s-a rupt. Reparati ar fi in jur de 2400 de lire.... asta daca vreau sa schimb si pompa de ulei si turbo ( asta pt ca era mult ulei inautru) daca nu vreau sa le schimb pe astea doua ma ajunge in jur de 1400 de lire...
Pretul asta e din cauza ca in urma incidentului sunt afectate mult mai multe piese cum era si de asteptat.
In bord nu am avut nici un martor aprins cum ca presiunea uleiului e mica sau nivelul uleiului este scazut.
Va rog sa-mi spuneti care credeti ca este motivul pentru tot ceea ce s-a intamplat ?
Va multumesc !
MODEL: Insignia 2014