Sonda (albastra si aflat deasupra celei care are si un fir galben) de nevazut in poza, se infileteaza in radiator si cred ca se ocupa de temperatura apei din radiator. Pe langa sonda respectiva curge antigel. A curs putin la inceput, s-a uitat un mecanic la ea, filetul este bun, garnitura metalica buna, filetul interior (o piulita practic) s-a slabit, iar in momentul ifiletarii nu mai tine, se misca sonda cu tot cu piulita (filetul din radiator). Ce solutie as avea sa lipesc cumva piulita respectiva, sa pot strange sonda si sa nu mai curga. Pierd cam 2l de antigel in 24h. Cand a scos mecanicul sonda si a pus-o la loc, a tras putin de filet spre exterior sa o stabilizeze, a pus si ceva silicon care nu a tinut mult, siliconul a fost pus pe garnitura metalica si nu prea ajuta.
Am vorbit si de schimbarea radiatorului, dar masina mea are cutie automata, iar prin radiator trece si uleiul cutiei ca sa se raceasca. Mecanicul zice ca daca imi schimba radiatorul, pierd din uleiul cutiei si nu stie cum sa il mai bage la loc (daca nu mai schimba dupa?), Cat despre oameni care se ocupa de schimbul de ulei la cutia automata in Turnu Severin, nu stiu sa fie..cel putin nu cineva care sa schimbe si sa mai mearga cutia dupa. Deci, ce am de facut? Multumesc!

MODEL: Vectra 1999
MOTOR: X18XE1