DorinC
- Mesaje scrise: 16
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Feb 2015
- Mesaj Privat
Detin un Astra H 1.7 CDTI care are BC cu ecran GID.
BC-ul a fost activat sa afiseze consumul, range-ul si am BC1 si BC2 pentru km parcursi si consumul mediu.
In schimb, daca se arde un far nu imi apare in BC avertisment cum ca s-a ars farul din dreapta/stanga, sau altfel de avertismente.
Mentionez ca am CD30 la masina.
As vrea sa arate si avertismentele de genul pe GID:
Se poate ?
Imagine aici:
https://e-a.d-cd.net/9401988s-960.jpg
BC-ul a fost activat sa afiseze consumul, range-ul si am BC1 si BC2 pentru km parcursi si consumul mediu.
In schimb, daca se arde un far nu imi apare in BC avertisment cum ca s-a ars farul din dreapta/stanga, sau altfel de avertismente.
Mentionez ca am CD30 la masina.
As vrea sa arate si avertismentele de genul pe GID:
Se poate ?
Imagine aici:
https://e-a.d-cd.net/9401988s-960.jpg
- iulian1971
- 7,066 mesaje
- din 21 Dec 2006
- Astra 2008 Z19DTH
- Ilfov
iulian1971
- Mesaje scrise: 7,066
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Cont inregistrat: 21 Dec 2006
- Mesaj Privat
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaje scrise: 9,953
- Masina: Vectra 2005 Z19DT
- Cont inregistrat: 22 Dec 2010
- Mesaj Privat
alsammud
- Mesaje scrise: 13
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 09 Aug 2013
- Mesaj Privat
Exista check control pe lichide (nivel antigel si nivel lichid spalare parbriz) si check control pe electrice. Acestea se pot activa independent una de alta.
Intra-adevar, cum s-a mentionat mai sus, daca activezi check control pe lichide, ai nevoie de cei 2 senzori (asta daca nu ii ai). In caz contrar o sa primesti mereu avertizare de lipsa lichide.
Intra-adevar, cum s-a mentionat mai sus, daca activezi check control pe lichide, ai nevoie de cei 2 senzori (asta daca nu ii ai). In caz contrar o sa primesti mereu avertizare de lipsa lichide.
- rhydin
- 1,369 mesaje
- din 09 Dec 2013
- Astra 2005 Z16XEP
- Hunedoara
rhydin
- Mesaje scrise: 1,369
- Masina: Astra 2005 Z16XEP
- Cont inregistrat: 09 Dec 2013
- Mesaj Privat
Pana mai anul trecut imi mergea si mie avertizarea pe lichide , insa acum pana sa schimb pompa de apa am constatat ca nu mai afisa ca nu mai este lichid in borcan.
Am intrat in UEC si Check control este activat, borcanul in continuare gol, avertizare nexam.
Mi-am adus aminte ca anul trecut am dat reset la ecu. Mai este si altceva de activat?
Am intrat in UEC si Check control este activat, borcanul in continuare gol, avertizare nexam.
Mi-am adus aminte ca anul trecut am dat reset la ecu. Mai este si altceva de activat?
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
- rhydin
- 1,369 mesaje
- din 09 Dec 2013
- Astra 2005 Z16XEP
- Hunedoara
rhydin
- Mesaje scrise: 1,369
- Masina: Astra 2005 Z16XEP
- Cont inregistrat: 09 Dec 2013
- Mesaj Privat
- nanutza
- **
- 341 mesaje
- din 01 Jul 2012
- Astra 2005 z17dth
- Prahova
nanutza
- Mesaje scrise: 341
- Masina: Astra 2005 z17dth
- Cont inregistrat: 01 Jul 2012
- Mesaj Privat
rhydin . la tine s-a blocat plutitorul din vasul de expansiune . PT a il spala incearca cu boabe de orez si cu banzina , si alte lichide care ar putea curata depunderile de pe interiorul lui . Se gasesc depuneri mari mai ales atunci cand se merge cu apa si nu cu antigel. Daca dupa spalare plutitorul nu culiseaza odata cu cresterea nivelului de antigel insemna ca trebuie schimbat .
Check contro din uec este pt lichide si cel din rec este pt becuri . La masinile ce nu au senzor sub vasul de expansiune se schimba vasul cu unul pregatit in interior cu plutitor + senzor nivel antigel + inca un senzor de nivel lichid parbriz + 2 mufe si 3 ml de cablu + 4 pini pt conexiunea din UEC . INainte de toate astea se intra pe masina cu testerul pt a vedea daca functia check contol poate fi activata .
Check contro din uec este pt lichide si cel din rec este pt becuri . La masinile ce nu au senzor sub vasul de expansiune se schimba vasul cu unul pregatit in interior cu plutitor + senzor nivel antigel + inca un senzor de nivel lichid parbriz + 2 mufe si 3 ml de cablu + 4 pini pt conexiunea din UEC . INainte de toate astea se intra pe masina cu testerul pt a vedea daca functia check contol poate fi activata .
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
Daca scoti mufa senzorului ar trebui sa dea eroare...
Mai simplu, sa verifici daca programarea e buna, scoti mufa de la senzor si ar trebui sa ai eroare.
Apoi iei o sarma subtire si faci scurt intre pinii mufei, si ar trebui sa dispara eroarea...
Daca nu se intampla asta, ori e cablul pe undeva in scurt ori nu e programarea buna...
Trebuie verificat cablul de la mufa pana la uec sa nu aiba vreun scurt...
Mai simplu, sa verifici daca programarea e buna, scoti mufa de la senzor si ar trebui sa ai eroare.
Apoi iei o sarma subtire si faci scurt intre pinii mufei, si ar trebui sa dispara eroarea...
Daca nu se intampla asta, ori e cablul pe undeva in scurt ori nu e programarea buna...
Trebuie verificat cablul de la mufa pana la uec sa nu aiba vreun scurt...
SCazacu
- Mesaje scrise: 2
- Cont inregistrat: 03 Sep 2017
- Mesaj Privat
- vladutsss
- 969 mesaje
- din 23 Apr 2015
- Iasi
vladutsss
- Mesaje scrise: 969
- Masina:
- Cont inregistrat: 23 Apr 2015
- Mesaj Privat
SCazacu
- Mesaje scrise: 2
- Cont inregistrat: 03 Sep 2017
- Mesaj Privat
- Lotg
- 1,633 mesaje
- din 12 Oct 2009
- Astra 2004 Z14XEP
- Mures
Lotg
- Mesaje scrise: 1,633
- Masina: Astra 2004 Z14XEP
- Cont inregistrat: 12 Oct 2009
- Mesaj Privat
Salutari.
Am schimbat recent BID-ul cu un GID. Azi mergand in spatele unui fost vecin (nerelevant), ma suna sa-mi spuna ca nu arde faza scurta pe stanga. Pe BID mi-a aparut mesaj cand am avut un bec ars, sau lichidul din spalator era pe sfarsite.
Intrebarea mea este, oare trebuie sa activez din nou check control in cazul schimbarii display-ului?
Am schimbat recent BID-ul cu un GID. Azi mergand in spatele unui fost vecin (nerelevant), ma suna sa-mi spuna ca nu arde faza scurta pe stanga. Pe BID mi-a aparut mesaj cand am avut un bec ars, sau lichidul din spalator era pe sfarsite.
Intrebarea mea este, oare trebuie sa activez din nou check control in cazul schimbarii display-ului?
- Lotg
- 1,633 mesaje
- din 12 Oct 2009
- Astra 2004 Z14XEP
- Mures
Lotg
- Mesaj Privat
- Lotg
- 1,633 mesaje
- din 12 Oct 2009
- Astra 2004 Z14XEP
- Mures
Lotg
- Mesaj Privat
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
alsammud a scris:Exista check control pe lichide (nivel antigel si nivel lichid spalare parbriz) si check control pe electrice. Acestea se pot activa independent una de alta.
este posibil sa nu ai check control pe lichide activat...
- Lotg
- 1,633 mesaje
- din 12 Oct 2009
- Astra 2004 Z14XEP
- Mures
Lotg
- Mesaj Privat
- Lotg
- 1,633 mesaje
- din 12 Oct 2009
- Astra 2004 Z14XEP
- Mures
Lotg
- Mesaj Privat
- iulian1971
- 7,066 mesaje
- din 21 Dec 2006
- Astra 2008 Z19DTH
- Ilfov
iulian1971
- Mesaje scrise: 7,066
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Cont inregistrat: 21 Dec 2006
- Mesaj Privat
- Lotg
- 1,633 mesaje
- din 12 Oct 2009
- Astra 2004 Z14XEP
- Mures
Lotg
- Mesaj Privat
O sa-mi dea, nu are ce face.
Ce ma mira e ca toate astea functionau inainte sa pun GID-ul.
Am inteles ca la display a trebuit sa activez deoarece a fost nou montat, dar de ce la UEC s-a dezactivat odata cu inlaturarea vechiului BID?
In fine... astept sa se goleasca lichidul de parbriz si o sa vad eu atunci.
P.S. Imi vine sa jur ca l-am activat atunci cand am rezolvat problema cu becul ars (am scris mai sus).
Ce ma mira e ca toate astea functionau inainte sa pun GID-ul.
Am inteles ca la display a trebuit sa activez deoarece a fost nou montat, dar de ce la UEC s-a dezactivat odata cu inlaturarea vechiului BID?
In fine... astept sa se goleasca lichidul de parbriz si o sa vad eu atunci.
P.S. Imi vine sa jur ca l-am activat atunci cand am rezolvat problema cu becul ars (am scris mai sus).