magma7
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra 2005
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Aug 2018
- Mesaj Privat
Buna ziua, am luat un Opel Astra H 2005 1.9 Diesel 150cp. Am facut o pana dar spre surprinderea mea roata de rezerva atingea etrierul(din fata), io crezand ca roata e prea mica am cautat alta mai buna. Aparent roata r16 e buna, avand in vedere ca am nevoie de r16, dar cand sa cumpar o roata de rezerva de r17 mi s-a spus ca am nevoie de distantier, ca de asta nu merge si atinge etrierul. Io acum am doua roti de rezerva(din tabla, prima care o aveam si a 2-a obtinuta gratis de la un prieten). Am cautat pe net peste tot, am gasit jante compatibile dar niciuna nu avea distantier. Mi s-a spus ca trebuie sa o fac la un strungar, am cautat pe net distantieri si asta vreau sa va intreb. Io habar n-am ce drq inseamna toate numere alea, io stiu ca masina e r16, anvelopele le am de r17/225/45, deci nu stiu ce marime la distantier sa cumpar. Pe carte am scris 205/55R16 91 H/6.5JX16(anvelopele le am r17/225/45 deoarece mi s-a spus ca sunt compatibile, si sincer nu am obs probmele). Normal ca trebuie sa cumpar distantiere gen cu 5(5 prezoane) dar restul de mm habar n-am(gen cum vine roate pe disc nu?). Iar cealalata chestie esre pretul,ca din cate am vazut media este gen de 300 lei....si e cam scump. Ce marime ziceti ca ar trebuii sa cumpar distantierele?(avand in vedere ca e roata de rezerva as vrea ieftin)