LUPUlup
- Mesaje scrise: 35
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 09 Aug 2005
- Mesaj Privat
Salut!
As vrea sa stiu si eu unde pot curatza supapa EGR si cat m-ar costa. Cat ma tzine dupa ce o curatz, merita sa o curatz sau sa o schimb? Am inteles k la AUGSBURG cu asta a mea la schimb ar fi cam 100euro, dar e originala de opel sau e o imitatzie turceasca, k la EREBUS mi-au cerut 240E pe ea. Astept raspunsurile voastre cat mai urgent posibil pt k sunt disperat, mi-a mancat zilele supapa asta. O ultima rugaminte ar fi k oamenii respectivi sa fie de incredere, nu niste carpaci sa-mi faca praf masina k are doar 20 000 km.
As vrea sa stiu si eu unde pot curatza supapa EGR si cat m-ar costa. Cat ma tzine dupa ce o curatz, merita sa o curatz sau sa o schimb? Am inteles k la AUGSBURG cu asta a mea la schimb ar fi cam 100euro, dar e originala de opel sau e o imitatzie turceasca, k la EREBUS mi-au cerut 240E pe ea. Astept raspunsurile voastre cat mai urgent posibil pt k sunt disperat, mi-a mancat zilele supapa asta. O ultima rugaminte ar fi k oamenii respectivi sa fie de incredere, nu niste carpaci sa-mi faca praf masina k are doar 20 000 km.
- Marius T.
- 617 mesaje
- din 28 Dec 2005
- Vectra 2001 Z 16 XE
- Bucuresti
Marius T.
- Mesaje scrise: 617
- Masina: Vectra 2001 Z 16 XE
- Cont inregistrat: 28 Dec 2005
- Mesaj Privat
- iso
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaje scrise: 1,347
- Masina: Insignia 2010
- Cont inregistrat: 01 Mai 2005
- Mesaj Privat
... am apasat aiurea . Daca as' avea problema asta ... dupa ce'l demontez de pe motor folosesc WD-40 si Decarbusolv in cantitati mai mult decit suficiente pentru a dizolva mizeria de pe "scaunul" valvei .
Operetiunea trebuie facuta insa de la primele semne de oboseala pentru ca daca o cureti prea tirziu e posibil ca mecanismul pas cu pas si/sau motorasul din valva EGR sa aiba de suferit si sa cedeze la scurt timp dupa curatare .
Tocmai de'aia e bun un sistem de diagnoza cu laptopul pentru acasa , din cind in cind mai pui testerul si vezi ca sondele lambda sau chiar EGR-ul dau semne de boala . Asa ai timp sa previi un rau mai mare numai ca treaba asta cere auto-instruire/experienta in diagnoza auto care din pacate nu e de vinzare pe nicaieri .
Operetiunea trebuie facuta insa de la primele semne de oboseala pentru ca daca o cureti prea tirziu e posibil ca mecanismul pas cu pas si/sau motorasul din valva EGR sa aiba de suferit si sa cedeze la scurt timp dupa curatare .
Tocmai de'aia e bun un sistem de diagnoza cu laptopul pentru acasa , din cind in cind mai pui testerul si vezi ca sondele lambda sau chiar EGR-ul dau semne de boala . Asa ai timp sa previi un rau mai mare numai ca treaba asta cere auto-instruire/experienta in diagnoza auto care din pacate nu e de vinzare pe nicaieri .
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
LUPUlup
- Masina:
- Mesaj Privat
Va multumesc pentru raspunsuri. Ideea e k eu sunt anti talent, nu as reusi sa o curatz eu, nu stiu cum arata, nici macar nu stiu unde este pozitionata.
Masina are 20 000 km reali, a fost foarte putzin utilizata, e luata din romania, NU adusa din germania. Din martie 2003, cand a fost pentru prima oara inmatriculata pana in august cand am luat-o eu, masina avea doar 14 000 km, deci a stat o perioada mai indelungata in garaj.
MIKKI, sa inteleg k mi-i recomanzi pe cei de la dandon service? Sunt bnaietzi valabili? Cred k o sa dau o fuga pana la ei, numai sa aflu unde sunt
Va multumesc inca o data si astept in continuare sfaturile voastre.
Masina are 20 000 km reali, a fost foarte putzin utilizata, e luata din romania, NU adusa din germania. Din martie 2003, cand a fost pentru prima oara inmatriculata pana in august cand am luat-o eu, masina avea doar 14 000 km, deci a stat o perioada mai indelungata in garaj.
MIKKI, sa inteleg k mi-i recomanzi pe cei de la dandon service? Sunt bnaietzi valabili? Cred k o sa dau o fuga pana la ei, numai sa aflu unde sunt
Va multumesc inca o data si astept in continuare sfaturile voastre.
- mihnea
- **
- 296 mesaje
- din 26 Oct 2005
- Corsa 2005 Z18XE
- Bucuresti
mihnea
- Mesaje scrise: 296
- Masina: Corsa 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 26 Oct 2005
- Mesaj Privat
- Mikki
- 1,418 mesaje
- din 06 Sep 2004
- Astra 2002 1.6
- Bucuresti
Mikki
- Mesaje scrise: 1,418
- Masina: Astra 2002 1.6
- Cont inregistrat: 06 Sep 2004
- Mesaj Privat
- fristei
- **
- 103 mesaje
- din 10 Oct 2005
- Vectra 2005 Z19DTH
- Bucuresti
fristei
- Mesaje scrise: 103
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 10 Oct 2005
- Mesaj Privat
si eu am astra din mai 2003 .... ia zi-mi cum face de la valva asta?
cand accelerezi in 1 treapta si a 2a ... iti da in nas ca si cum s-ar ineca ?? eu am fost acu 2 luni la service ... dar nu am tinut minte cum se chema ... cred ca asta era... au curatat-o ei ... dar n-a tinut prea mult .... ei mi-au zis ca e vreo 5-6 milioane ...
La fel face si masina ta? "da in nas?"
cand accelerezi in 1 treapta si a 2a ... iti da in nas ca si cum s-ar ineca ?? eu am fost acu 2 luni la service ... dar nu am tinut minte cum se chema ... cred ca asta era... au curatat-o ei ... dar n-a tinut prea mult .... ei mi-au zis ca e vreo 5-6 milioane ...
La fel face si masina ta? "da in nas?"
LUPUlup
- Masina:
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
Uite c va pun eu articolul, daca nu intelegeti... uitati-va la poze (fara misto ):
http://www.opel-vectra.com/...nique/ralenti.php
http://www.opel-vectra.com/...regul_ralenti.php
Scuze, dar sunt extrem de grabit...
http://www.opel-vectra.com/...nique/ralenti.php
http://www.opel-vectra.com/...regul_ralenti.php
Scuze, dar sunt extrem de grabit...
- fristei
- **
- 103 mesaje
- din 10 Oct 2005
- Vectra 2005 Z19DTH
- Bucuresti
fristei
- Mesaj Privat
- b82bog
- **
- 400 mesaje
- din 19 Sep 2005
- Astra Y17DT
- Bucuresti
b82bog
- Mesaje scrise: 400
- Masina: Astra Y17DT
- Cont inregistrat: 19 Sep 2005
- Mesaj Privat
[quote="fristei"]pai mie la gold & platin danubius (dealerul opel din galati) nu mi-a luat nimic. Am fost am pus-o pe tester, a vazut ce are, a zis ca o sa trebuiasca schimbata, dar mi-a curatat-o gratis. Si acum tre sa caut sa o schimb mai rpd ca nu se mai poate ... da in nas urat tare [/quote]
Ti-au curatat-o gratis probabil ai platit destul de mult testarea...Valva asta e si pe masini diesel vad ca aici sunt doar benzinare....Simptomele sunt doar cele mentionate mai sus? Apare si la testare sa inteleg daca valva asta e pricinoasa?
Ti-au curatat-o gratis probabil ai platit destul de mult testarea...Valva asta e si pe masini diesel vad ca aici sunt doar benzinare....Simptomele sunt doar cele mentionate mai sus? Apare si la testare sa inteleg daca valva asta e pricinoasa?
- fristei
- **
- 103 mesaje
- din 10 Oct 2005
- Vectra 2005 Z19DTH
- Bucuresti
fristei
- Mesaj Privat