dancyutanu a scris:Mda... cu sau fara spus eu am pretentia sa se rezolve problema. De aia intreb daca e pe aici cineva care poate REZOLVA aceasta problema
Imi place hotararea,determinarea si mai ales...,pretentia dumneata! Imi place, dar n-am inteles pe ce se fundamenteaza aceasta pretentie...?! Ce ai oferit dumneata forumului in general,ca sa poti emite pretentii...?! Mi se pare penibila situatia,dar conteaza ce concluzii vei trage dumneata in continuare! Revenind la speta,cred ca trebuie comparata presiunea atmosferica(referinta) cu presiunea din admisie,la relanti,presiuni ce trebuie sa fie egale,la turatii marite presiunile trebuie sa fie aproximativ egale. Trebuie citita masa de aer ce intra in motor, la relanti(se compara cu valorile din TIS sau cu valori citite la alt motor identic),stiindu-se ca senzorul MAF nu are referinta.Se poate verifica starea de colmatare a EGR si nu in ultimul rand starea de etanseitate intre turbosuflanta si admisie. Se stie ca senzorul de presiune admisie da un semnal imprecis(conform codului de eroare),poate fi o problema de senzor dar si celelalte conditii influenteaza.Un meserias istet poate rezolva lejer speta. Apropo,al doilea cod de eroare(P0299) spune ca sunt probleme pe etanseitatea intre turbo si admisie...!