cosmin_neb1- Suspendat
- 144 mesaje
- din 26 Apr 2008
- Valcea
cosmin_neb1- Mesaje scrise: 144
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Apr 2008
- Mesaj Privat
As vrea sa-mi fac, pentru inceput, un montaj care sa-mi afiseze consumul de benzina.
Motorul pe care vreau sa experimentez: X16XE de pe Opel Tigra
Ati putea sa ma ajutati cu ceva teorie? Nu stiu mare lucru despre motor. M-am gandit sa masor timpul cat sunt deschise injectoarele si in functie de asta,sa calculez cantitatea de benzina consumata. Injectoarele cum se deschid? Pe rand?Sau toate odata? Sau cate 2 pe rand?
Exista tabele unde pot sa gasesc cantitatea de benzina injectata la deschiderea unui injector pentru un anumit timp?
Motorul pe care vreau sa experimentez: X16XE de pe Opel Tigra
Ati putea sa ma ajutati cu ceva teorie? Nu stiu mare lucru despre motor. M-am gandit sa masor timpul cat sunt deschise injectoarele si in functie de asta,sa calculez cantitatea de benzina consumata. Injectoarele cum se deschid? Pe rand?Sau toate odata? Sau cate 2 pe rand?
Exista tabele unde pot sa gasesc cantitatea de benzina injectata la deschiderea unui injector pentru un anumit timp?
- deleted-15207
- **
- 397 mesaje
- din 16 Feb 2008
deleted-15207
- Mesaje scrise: 397
- Cont inregistrat: 16 Feb 2008
- Mesaj Privat
- Dragon Warrior
- **
- 159 mesaje
- din 25 Jul 2007
- Corsa 1995 C12NZ
- Alta tara
Dragon Warrior
- Mesaje scrise: 159
- Masina: Corsa 1995 C12NZ
- Cont inregistrat: 25 Jul 2007
- Mesaj Privat
Vezi ca un computer de bord nu calculeaza empiric cantitatea de combustibil furnizata de injectoare. De fapt el chestioneaza ECU: "Domnu ECU, cata benzina ai dat acum la injectoare, ca sa afisez si eu soferului informatia asta. - Atat. -Mersi".
Cam asa face rost display-ul de bord de consumul instantaneu si de cel mediu.
Cam asa face rost display-ul de bord de consumul instantaneu si de cel mediu.
cosmin_neb1- Suspendat
- 144 mesaje
- din 26 Apr 2008
- Valcea
- Masina:
- Mesaj Privat
Bun,dar asta ar fi in cazul cand ECU suporta astfel de interogari. Oare ECU de la motorul meu stie?
Daca nu stie, dupa mine singura metoda care sa dea rezultate cat mai aproape de adevar este sa culeg informatii de la injectoare. Presupun ca toate injectoarele dau aceeasi cantitate de benzina, daca sunt deschise un timp egal. In mod real,asta nu o sa se intample decat daca pun injectoare noi sau le curat pe banc pe cele vechi.
Si inca o problema: cantitatea de benzina mai depinde si de vacuumul din admisie,nu? Presiunea din rampa se modifica la turatii mari
Daca nu stie, dupa mine singura metoda care sa dea rezultate cat mai aproape de adevar este sa culeg informatii de la injectoare. Presupun ca toate injectoarele dau aceeasi cantitate de benzina, daca sunt deschise un timp egal. In mod real,asta nu o sa se intample decat daca pun injectoare noi sau le curat pe banc pe cele vechi.
Si inca o problema: cantitatea de benzina mai depinde si de vacuumul din admisie,nu? Presiunea din rampa se modifica la turatii mari
- cbogdan86
- **
- 104 mesaje
- din 13 Mar 2008
- Astra 2008 Z16XER
- Bucuresti
cbogdan86
- Mesaje scrise: 104
- Masina: Astra 2008 Z16XER
- Cont inregistrat: 13 Mar 2008
- Mesaj Privat
cosmin_neb1- Suspendat
- 144 mesaje
- din 26 Apr 2008
- Valcea
- Masina:
- Mesaj Privat
- ddf
- 1,343 mesaje
- din 01 Apr 2007
- Corsa 2003 z12xe
- Ialomita
ddf
- Mesaje scrise: 1,343
- Masina: Corsa 2003 z12xe
- Cont inregistrat: 01 Apr 2007
- Mesaj Privat
- djtaotao
- 1,677 mesaje
- din 18 Jul 2007
- Sibiu
djtaotao
- Mesaje scrise: 1,677
- Masina:
- Cont inregistrat: 18 Jul 2007
- Mesaj Privat
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Bucuresti
LDivora
- Mesaje scrise: 3,097
- Masina: Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Cont inregistrat: 30 Mai 2005
- Mesaj Privat
cosmin_neb1- Suspendat
- 144 mesaje
- din 26 Apr 2008
- Valcea
- Masina:
- Mesaj Privat
Poti sa ne dai un link sau o denumire de produs pentru aceste debitmetre? Suna foarte interesant si, teoretic, interfatarea acestor debitmetre ar fi simpla, folosind un microcontroler, care in acelasi timp se va ocupa si de afisarea datelor pe un display oarecare.
Dar intrebarea este: putem cumpara astfel de debitmetre din Romania (sau comanda de afara) la un pret de bun simt?
Dar intrebarea este: putem cumpara astfel de debitmetre din Romania (sau comanda de afara) la un pret de bun simt?