KoSmO
- Mesaje scrise: 80
- Masina: Astra 2007 Z18XER
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 23 Jun 2009
- Mesaj Privat
Salutare,
Am incercat din rasputeri sa vad care este problema la farurile de pe masina mea. Ele functioneaza perfect , doar ca lupele nu se misca si nici lumina la viraje sau cand este incarcata masina. Precizez ca in interior nu am buton de reglaj al farurilor pe inaltime , xenonul si halogenul de pe faza lunga functioneaza perfect , atat cat si oglinzile ( clemele ) care sunt in interiorul la xenon. Ce posibilitate exista , motorase blocate , siguranta arsa , etc...
Am incercat din rasputeri sa vad care este problema la farurile de pe masina mea. Ele functioneaza perfect , doar ca lupele nu se misca si nici lumina la viraje sau cand este incarcata masina. Precizez ca in interior nu am buton de reglaj al farurilor pe inaltime , xenonul si halogenul de pe faza lunga functioneaza perfect , atat cat si oglinzile ( clemele ) care sunt in interiorul la xenon. Ce posibilitate exista , motorase blocate , siguranta arsa , etc...
- CristianTM
- 3,710 mesaje
- din 15 Mar 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Timisoara
CristianTM
- Mesaje scrise: 3,710
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 15 Mar 2006
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
- GabiB77
- 2,358 mesaje
- din 05 Jul 2005
- Corsa 2011 A12XER
- Bucuresti
GabiB77
- Mesaje scrise: 2,358
- Masina: Corsa 2011 A12XER
- Cont inregistrat: 05 Jul 2005
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
Masina e cumparata SH. Nu a mers de cand am cumparat-o. M-am uitat sub capota si am gasit droserele originale pentru xenon. Dupa cum am mai zis , in interior , nu am buton de reglaj al inaltimii farurilor + senzor de aprindere automata a acestora , ceea ce ma gandesc ca e legat de adaptivitatea lor. Am facut un test , am incarcat-o si farurile bat in sus , deci senzorul acela nu functioneaza sau nu functioneaza motorasele sau vre-o siguranta. Din ce mesaj am primit de la colegii de forum am gasit ca masina vine echipata de fabrica cu xenon
- GabiB77
- 2,358 mesaje
- din 05 Jul 2005
- Corsa 2011 A12XER
- Bucuresti
GabiB77
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
nu am schimbat absolut nimic , am spus doar ca am deschis capota si m-am uitat dupa balasturi si le-am gasit pe cele originale si nu unele aftermarket ceea ce ma face sa cred ca masina a venit cu xenon din fabrica si chiar asa este , acum nu stiu sigur daca masina are sau nu AFL , dar cred ca are ceva stricat deoarece nu merge nici reglarea automata a farurilor la nivelul de drum daca masina e incarcata si se ridica botul masinii.
- GabiB77
- 2,358 mesaje
- din 05 Jul 2005
- Corsa 2011 A12XER
- Bucuresti
GabiB77
- Mesaj Privat
Pai daca erau originale, balasturile erau sub far, unde anume le-ai gasit tu pozitionate ?
Uite o imagine: https://www.clubopel.com:808...935_tbsztl8ds.jpg - acolo sunt 2 mufe sub far, cea incercuita este pentru balast xenon, celalalta pentru modulul AFL/autolevelling
Uite o imagine: https://www.clubopel.com:808...935_tbsztl8ds.jpg - acolo sunt 2 mufe sub far, cea incercuita este pentru balast xenon, celalalta pentru modulul AFL/autolevelling
KoSmO
- Mesaj Privat
Din pacate nu am accesul de a desface farul pentru a ma uita dupa mufe. Am spus ca am vazut balastul , deoarece langa baterie exista o piesa dreptunghiulara din aluminiu care seama a balast si am crezut ca este cel original.
Alta modalitate de a verifica daca exista acest modul instalat pe masina exista sau se poate monta daca nu exista ?
Alta modalitate de a verifica daca exista acest modul instalat pe masina exista sau se poate monta daca nu exista ?
- GabiB77
- 2,358 mesaje
- din 05 Jul 2005
- Corsa 2011 A12XER
- Bucuresti
GabiB77
- Mesaj Privat
Depinde daca farul este prevazut cu AFL sau nu... alte detalii le gasesti aici: https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=76846 - daca farul este fara AFL si nu are cea de-a 2-a mufa, trebuie sa schimbi farul daca vrei autolevelling
Daca masina are cele 2 mufe, atunci poti incerca sa schimbi modulul de AFL sa vezi daca asa functioneaza (bine, asta in cazul in care exsita acolo sub far)
LE: uite aici cum trebuie sa arate balastul si modulul AFL:
Daca masina are cele 2 mufe, atunci poti incerca sa schimbi modulul de AFL sa vezi daca asa functioneaza (bine, asta in cazul in care exsita acolo sub far)
LE: uite aici cum trebuie sa arate balastul si modulul AFL:
KoSmO
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
revin cu detalii noi :
Pe bodul masinii mi se aprinde ledul de la reglarea automata a farurilor , nu si cel de iluminare frontala adaptiva. Vezi imaginea atasata.
Oricum am testat si cand pun contactul , becul din bord se stinge dar lumina de la far nu se misca absolut deloc , chiar daca masina e incarcata.
Alta intrebare de 10 puncte.
Am studiat manualul de utilizare al masinii si am constatat ca am toate sigurantele in panoul de siguranta aferente modulului AFL, ce inseamna asta ?
Pe bodul masinii mi se aprinde ledul de la reglarea automata a farurilor , nu si cel de iluminare frontala adaptiva. Vezi imaginea atasata.
Oricum am testat si cand pun contactul , becul din bord se stinge dar lumina de la far nu se misca absolut deloc , chiar daca masina e incarcata.
Alta intrebare de 10 puncte.
Am studiat manualul de utilizare al masinii si am constatat ca am toate sigurantele in panoul de siguranta aferente modulului AFL, ce inseamna asta ?
- CristianTM
- 3,710 mesaje
- din 15 Mar 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Timisoara
CristianTM
- Mesaje scrise: 3,710
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 15 Mar 2006
- Mesaj Privat
- GabiB77
- 2,358 mesaje
- din 05 Jul 2005
- Corsa 2011 A12XER
- Bucuresti
GabiB77
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
Ai perfecta dreptate Domnule Crisitan, dar de ce am sigurante in panoul de la motor pentru AFL , ca banuiesc ca nu le-au bagat nemtii acolo ca sa arate frumos , oare exista posibilitatea sa nu fie activate , or trebui activate cu tech 2 ?
am atasat pozele de mai sus care nu se vad bine , am incercuit sigurantele de AFL care sunt existente si la mine pe masina.
am atasat pozele de mai sus care nu se vad bine , am incercuit sigurantele de AFL care sunt existente si la mine pe masina.
Gigi46
- Mesaje scrise: 54
- Masina: Astra 2008 Z13DTH
- Cont inregistrat: 18 Dec 2010
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
Gigi46
- Mesaj Privat
KoSmO
- Mesaj Privat
Gigi46
- Mesaj Privat
Colegu nu se poate numai cu mapa, e nevoie si de sapa. Daca nu dai jos farul si astepti sa-ti rezolve altii problema, s-ar putea sa astepti mult si bine... e alegerea ta, scuze ca am intervenit sa te ajut, neavand intentii de a ajunge la nu stiu cate posturi sa public un anunt, dar probabil asta a fost intentia ta la inceput de cunosti asemenea manareli