- robert0101
- OP
- 5 mesaje
- din 05 Dec 2012
- Astra 2001
- Bacau
robert0101
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Astra 2001
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Dec 2012
- Mesaj Privat
Salutare tuturor .
Am un OPEL ASTRA G motor 2.0 an fabricatie 2001 si am urmatoarea problema:
Atunci cind rotesc butonul de la care se regleaza caldura (se da mai rece sau mai cald ) se aude un zgomot (tacanit) continuu ca si cum dintii unei roti dintate ar sari continuu peste ceva. Acest zgomot vine de undeva din zona unde se afla filtrul de polen (sub bord partea dreapta). Acest tacanit se aude continuu de cind pun contactul . se opreste doar daca rotesc butonul si il potrivesc intr-un punct fix (zona cu aerul rece).
Astept raspunsuri.
Multumesc.
Am un OPEL ASTRA G motor 2.0 an fabricatie 2001 si am urmatoarea problema:
Atunci cind rotesc butonul de la care se regleaza caldura (se da mai rece sau mai cald ) se aude un zgomot (tacanit) continuu ca si cum dintii unei roti dintate ar sari continuu peste ceva. Acest zgomot vine de undeva din zona unde se afla filtrul de polen (sub bord partea dreapta). Acest tacanit se aude continuu de cind pun contactul . se opreste doar daca rotesc butonul si il potrivesc intr-un punct fix (zona cu aerul rece).
Astept raspunsuri.
Multumesc.
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
- robert0101
- OP
- 5 mesaje
- din 05 Dec 2012
- Astra 2001
- Bacau
robert0101
- Mesaj Privat
Florinyo
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Cont inregistrat: 17 Nov 2012
- Mesaj Privat
- robert0101
- OP
- 5 mesaje
- din 05 Dec 2012
- Astra 2001
- Bacau
robert0101
- Mesaj Privat
am fost astazi cu masina la Service si miau spus ca e de vina un Robinet electric care se afla in partea stanga si de asta numi da calcura si se aude acel zgomot.
Am dat azi topedoul jos dar nu se vede nici un rubinet, cred ca o fi pe undeva mai in spate si sincer sa fiu nu ma prea pricep sa umblu pe acolo.
Intrebara mea e urmatoare, ca sa pot schimba acea piese trebuie dat jos tot bordu?
Am dat azi topedoul jos dar nu se vede nici un rubinet, cred ca o fi pe undeva mai in spate si sincer sa fiu nu ma prea pricep sa umblu pe acolo.
Intrebara mea e urmatoare, ca sa pot schimba acea piese trebuie dat jos tot bordu?
- Kay
- 1,173 mesaje
- din 28 Jan 2008
- Astra 2003 Z16XE
- Dolj
Kay
- Mesaje scrise: 1,173
- Masina: Astra 2003 Z16XE
- Cont inregistrat: 28 Jan 2008
- Mesaj Privat
lol, nu ai nici un robinet acolo
dar hai sa stabilim o chestie ai panou manual sau electronic cu afisaj? Daca ai manual nu are ce sa se auda in continuu decat atunci cand invarti de buton. Daca ai panou electronic atunci ai un motoras defect si mai exact cel care basculeaza clapeta de aer cald/rece.
dar hai sa stabilim o chestie ai panou manual sau electronic cu afisaj? Daca ai manual nu are ce sa se auda in continuu decat atunci cand invarti de buton. Daca ai panou electronic atunci ai un motoras defect si mai exact cel care basculeaza clapeta de aer cald/rece.
- elegance
- 3,083 mesaje
- din 31 Jul 2006
- Astra 2000 Y 17 DT
- Cluj
elegance
- Mesaje scrise: 3,083
- Masina: Astra 2000 Y 17 DT
- Cont inregistrat: 31 Jul 2006
- Mesaj Privat
Liviu_ALC
- Mesaje scrise: 8
- Masina: Astra 2000 Y17DT
- Cont inregistrat: 07 Dec 2012
- Mesaj Privat
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
Se manifesta la fel ca la tine . Astazi mergad o distanta de vreo 20 de km am observat ca nici caldura nu prea mai baga cum trebuie .Id meu este andrioaia_liviu poate reusim sa ne ajutam reciproc cu idei , vine frigul si nu putem merge asa . Am inteles ca ar fi un servomotor care actioneaza un robinet pentru eficientizarea AC pe timp de vara . Angrenajul ala e deteriorat si de asta se aud zgomotele astea..atat stiu deocamdata .
- robert0101
- OP
- 5 mesaje
- din 05 Dec 2012
- Astra 2001
- Bacau
robert0101
- Mesaj Privat
Kay a scris:lol, nu ai nici un robinet acolo
In primul post al meu am specificat ca acel zgomot se aude doar cand misc butonul de pe aer rece(..."se opreste doar daca rotesc butonul si il potrivesc intr-un punct fix (zona cu aerul rece)...", cand butonul sta la maxim pe aer rece nu se aude acel zgomot in momentul cand il misc,cat de putin, incepe din nou sa se auda acel zgomot.
Cei de la service miau spus ca trebuie sa cumpar un Robinet pentru calorifer electric.
Vreau sa specific ca mai sus am scris gresit, zgomotu se aude din partea dreapta nu stanga, adica se aude sub Torpedou, imi cer scuze pt postul d emai sus:)
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
- dixanu86
- **
- 116 mesaje
- din 21 Jun 2010
- Astra 1999 x16xel
- Vrancea
dixanu86
- Mesaje scrise: 116
- Masina: Astra 1999 x16xel
- Cont inregistrat: 21 Jun 2010
- Mesaj Privat
stati un pic baieti ca va lamuresc eu,ptr cei care nu stiu da este un robinet electric montat inainte de calorifer ptr cei care au sistem de climatizare delphi ptr a ajuta ac pe timp de vara,remediere:ptr cei care se pricep se da jos caloriferul(fara a se da jos bordu)cu tot cu robinet,se deconecteaza mufa de pe el,se decupleaza robinetul de calorifer,prin gaura de trecere a apei se vede o clapeta,se indeparteaza clapeta si se monteaza totul la loc in ordinea inversa demontarii,asta ptr cine nu vrea sa schimbe robinetul,ptr cine vrea sa faca rost de robinet sa-mi lase un pm
- Kay
- 1,173 mesaje
- din 28 Jan 2008
- Astra 2003 Z16XE
- Dolj
Kay
- Mesaje scrise: 1,173
- Masina: Astra 2003 Z16XE
- Cont inregistrat: 28 Jan 2008
- Mesaj Privat
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
Salut Sarbatori Fericite cva urez , mai sunt cateva sarbatori si urmeaza noul an. astazi am rezolvat si eu problema cu incalzirea, impreuna cu un vecin care este mecanic , cred ca toata treaba a duran vreo ora si jumatate. Am desfacut tot am scos caloriferul -robinetul era complect inchis , -putina caldura pe care mi-o dadea era de la tevi probabil. Am desfacut ansamblul motorasului si am deschis manual robinetul si il las asa mereu indiferent de anotimp. Am pus alte garnituri si am montat totul la loc , merge foarate bine incalzirea . Astept maine dimineata daca ingheata sa veda in cat timp incepe sa intre aer cald pentru dezghetare. Acum doua saptamani am schimbat si termostatul si totul este ok in sfarsit ..apa se ridica si sta undeva la 80-85 de grade constant. Daca se mai confrunta cineva cu problema nu disperati si nu alergati la priml service eu am dat o sticla de vin asa intre vecini:)
Mecanicul cerea la service 250-300 de lei pentru manopera ..pe care nu garanta ca ar termina intr-o zi. Sanatate si La Multi Ani
Mecanicul cerea la service 250-300 de lei pentru manopera ..pe care nu garanta ca ar termina intr-o zi. Sanatate si La Multi Ani
Liviu_ALC
- Mesaj Privat
- robert0101
- OP
- 5 mesaje
- din 05 Dec 2012
- Astra 2001
- Bacau