Dupa cum am promis am revenit cu tutorialul "Cum sa schimbi adimisa la Z19DTH".
Tin sa va precizez ca din punctul meu de vedere a fost foarte complicat (nu si din punctul de vedere al mecanicului care a facut operatiunea).
Aveti nevoie de foarte multe feluri de chei, capuri de biti, tubulare, cricheti, cu ce sa ridici masina, solutii de curatat, aer de suflat,....diverse.
Sa incepem deci,...cu inceputul :
- dat jos mufele de la rampa comuna:

- dat jos rampa comuna

- motorul fara rampa comuna

- trecem la demontarea repartitorului

- pana acum, privire de ansamblu

- sa ne indreptam atentia spre cele doua componente din imagine si mai apoi spre driverul care misca tija Swirl

- uite-l si pe mecanicu meu. Masinile preferate de el: BMW 😊 , dar nu se da la o parte de la niciuna, a avut demontat in bucati chiar si un motor de Porsche Carrera 😉

- uite componentele demontate deja:

- EGR-ul:

- s-a facut un pic de loc pe aici ...dar nu suficient (o sa vedem mai incolo)

- in faza aceasta, admisia nu iesea ...din cauza pompei de presiune (vezi in stanga), asa ca am hotarat sa o desfacem in doua:

- uite cealalta jumatate (si mizeria din ea):

- nici asa nu era suficient spatiu pentru a putea scoate admisia veche

- am mai luat o decizie: de a incerca sa o spargem, sa o scoatem bucati :

- proasta decizie pentru ca tot nu iesea:

- asa ca am trecut la planul B (de fapt cel care trebuia urmat de la inceput: demontarea distributiei si a pompei de inalta presiune):

- pompa de inalta presiune este data jos si a mai ramas doar 1 obstacol: acel prezon cu surub pe el:

- si iat-o: admisia cea noua e la locul ei:

- cadrul cu o admisie curata si o tija Swirl nou-nouta:

- ajutorul nostru:

- inceperea montarii tururor componentelor in ordine inversa:

- cadre de ansamblu:

Tin sa va precizez in incheiere ca am facut o selectie din 120 de poze. Daca cineva e interesat de anumite detalii, poate sa ma contacteze sau daca vrea sa colaboreze cu mecanicul meu, de asemenea.
Dupa aceasta schimbare, masina fuge mai bine, oricum a fost pana la urma un moft, pentru ca nu aveam nici un fel de eroare la diagnoza. Dar per ansamblu sunt foarte multmit de aceasta schimbare si estetica si functionala.
CristianTM.