ionutzt90
- Mesaje scrise: 11
- Masina: Corsa 2011
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Oct 2017
- Mesaj Privat
Salutare, soția mea are o mica problema cu mașina ei: Opel Corsa 2011 1.3 - 95 CP ( sper sa fie codul: A13DTE), ieri i s-a aprins martorul luminos "Service" (mașina cu cheița) și am tot încercat sa ii fac Self-testul conform dar nu reușesc, știți cumva dacã nu merge la modelul meu ?
Mașina funcționeazã bine, vad ca nu intra în "limp mode", acul de la turo metru mai fluctueazã, dar problema asta o aveam de mai mult timp ( suspectez senzorul MAF + EGR ca fiind murdare).
Orice ajutor e bine venit, mulțumesc anticipat!
Mașina funcționeazã bine, vad ca nu intra în "limp mode", acul de la turo metru mai fluctueazã, dar problema asta o aveam de mai mult timp ( suspectez senzorul MAF + EGR ca fiind murdare).
Orice ajutor e bine venit, mulțumesc anticipat!
ionutzt90
- Mesaj Privat
Salutare, revin cu update:
Am încercat "metoda pedalelor" în toate felurile posibile: am apãsat ambele pedale deodatã + contact, apãsat prima oara pedala de frânã dupã care cea de accelerare și invers + contact, dar fãrã rezultat.M-am lãsat pãgubaș și am fost cu mașina la un amic în service cu speranța cã o sã vãd codurile de eroare, a încercat cu 2 testere ( unul pe fir și unul prin bluetooth, nu știu ce versiuni sau ce tip de testere erau ) și nu se realizeazã conexiunea, a mai pãțit careva așa ceva ? Exista vreo siguranța pe undeva ?
Vã rog mult sa ma ajutați, mulțumesc!
Am încercat "metoda pedalelor" în toate felurile posibile: am apãsat ambele pedale deodatã + contact, apãsat prima oara pedala de frânã dupã care cea de accelerare și invers + contact, dar fãrã rezultat.M-am lãsat pãgubaș și am fost cu mașina la un amic în service cu speranța cã o sã vãd codurile de eroare, a încercat cu 2 testere ( unul pe fir și unul prin bluetooth, nu știu ce versiuni sau ce tip de testere erau ) și nu se realizeazã conexiunea, a mai pãțit careva așa ceva ? Exista vreo siguranța pe undeva ?
Vã rog mult sa ma ajutați, mulțumesc!
ionutzt90
- Mesaj Privat
Salut, revin cu update:
-Pana la urma a mers acest device, fãrã interventie ( panou sigurante, cablaj, mufe.. etc.)
Din nefericire nu am codul de eroare pentru ca în torque când am selectat: " Show logged faults" / "Show pending faults" - nu a generat nici un cod. Masina a fost în service la un amic care a decuplat bornele bateriei si cu 2-3 zile înainte eu am gãsit mufa de la senzorul MAF de-cuplatã, am reconectato dar martorul luminos tot nu se stinsese , eu bãnuiesc ca de aici s-a aprins martorul luminos, greseala mea a fost ca nu am vãzut optiunea: "Show historic faults" inainte sa dau: "Clear logged faults".
-Pana la urma a mers acest device, fãrã interventie ( panou sigurante, cablaj, mufe.. etc.)
Din nefericire nu am codul de eroare pentru ca în torque când am selectat: " Show logged faults" / "Show pending faults" - nu a generat nici un cod. Masina a fost în service la un amic care a decuplat bornele bateriei si cu 2-3 zile înainte eu am gãsit mufa de la senzorul MAF de-cuplatã, am reconectato dar martorul luminos tot nu se stinsese , eu bãnuiesc ca de aici s-a aprins martorul luminos, greseala mea a fost ca nu am vãzut optiunea: "Show historic faults" inainte sa dau: "Clear logged faults".
ionutzt90
- Mesaj Privat
Va salut, din nefericire ieri la prânz s-a aprins din nou martorul luminos "Service" , seara am constata cu stupoare ca interfața mea cu care am reușit sa șterg eroarea, nu îmi citește și codul/codurile de eroare, indiferent ca încerc în aplicația "Torque": "Show logged faults" / "show pending faults" / "Show historic faults".
Am mai încercat 2 aplicații "Car scanner" și "CarFix" iar când încerc sa caut codurile de eroare îmi da mesajul: ca interfața ELM 237 nu se poate conecta la ECU.
Ce sa fac?
Am mai încercat 2 aplicații "Car scanner" și "CarFix" iar când încerc sa caut codurile de eroare îmi da mesajul: ca interfața ELM 237 nu se poate conecta la ECU.
Ce sa fac?
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,465
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
ionutzt90
- Mesaj Privat
Va salut, am revenit:
- am achizitionat o interfata OBD-II OPcom V1.59 with PIC18F458
- am instalato pe laptop astfel:
# am rulat: "bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON
Urmate fiecare de apasarea tastei Enter
Apoi restart la laptop si instalezi driverul cu Update driver software "
#Am instalat driverul si pus driveri manual acolo unde nu a vrut sa se instaleze
Versiuni de driveri cu care a venit interfata: "OPCOM201008" si OP-com 2014 ( pe care am si instalato )
Insa tot nu reuseste sa comunice cu ECU, aveti idee daca are masina o problema, sa fie siguranta F2 arsa ? Mentionez ca daca scot interfata din portul usb si o las conectata in mufa OBD ea continue sa se alimenteze. ( ledul rosu ramane aprins).
- video realizat de mine
- am achizitionat o interfata OBD-II OPcom V1.59 with PIC18F458
- am instalato pe laptop astfel:
# am rulat: "bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON
Urmate fiecare de apasarea tastei Enter
Apoi restart la laptop si instalezi driverul cu Update driver software "
#Am instalat driverul si pus driveri manual acolo unde nu a vrut sa se instaleze
Versiuni de driveri cu care a venit interfata: "OPCOM201008" si OP-com 2014 ( pe care am si instalato )
Insa tot nu reuseste sa comunice cu ECU, aveti idee daca are masina o problema, sa fie siguranta F2 arsa ? Mentionez ca daca scot interfata din portul usb si o las conectata in mufa OBD ea continue sa se alimenteze. ( ledul rosu ramane aprins).
- video realizat de mine
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat
ionutzt90
- Mesaj Privat
Multumesc dancuciureanu pentru rãspuns , o sa caut weekendul asta sã îl desfac si sã vãd ce gãsesc. În principiu interfata ar trebui sã meargã cu modelul meu de masina?
Corespunde cu ce am gasit aici?
work-shop manual
Corespunde cu ce am gasit aici?
work-shop manual
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat
ionutzt90
- Mesaj Privat
Ma poti îndruma cãtre un site de încredere ?
a mai incercat careva vre`o versiune de aici: OP-Com driver
a mai incercat careva vre`o versiune de aici: OP-Com driver
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat
ionutzt90
- Mesaj Privat
Va salut, revin cu update:
-Nu am reusit sa demontez cutia de la ECU, era prea bine prinsa cu adeziv, si fiinda se innopta am pus totul la loc - oricum se pare ca problema nu era de aici. ( am reusit sa o demontez de pe masina, doar ca nu am reusit sa ii dau baza jos)
# am curatat si senzorul MAP, asa arata murdar:
Rezolvare:
Se pare ca varianta de soft OP-com 2014 blocheaza in nu stiu ce fel comunicarea cu ECU prin CAN, am gasit un post la un baiat ( posibil tot pe forumul asta, nu mai stiu exact ), si pentru a putea folosi interfata, trebuie mai intai efectuata citirea cu softul din 2010, unde am obtinut asta: iar apoi folosit softul din 2014, unde am obtinut asta: . - ce ziceti, este bujia nr. 2 defecta ?
-Nu am reusit sa demontez cutia de la ECU, era prea bine prinsa cu adeziv, si fiinda se innopta am pus totul la loc - oricum se pare ca problema nu era de aici. ( am reusit sa o demontez de pe masina, doar ca nu am reusit sa ii dau baza jos)
# am curatat si senzorul MAP, asa arata murdar:
Rezolvare:
Se pare ca varianta de soft OP-com 2014 blocheaza in nu stiu ce fel comunicarea cu ECU prin CAN, am gasit un post la un baiat ( posibil tot pe forumul asta, nu mai stiu exact ), si pentru a putea folosi interfata, trebuie mai intai efectuata citirea cu softul din 2010, unde am obtinut asta: iar apoi folosit softul din 2014, unde am obtinut asta: . - ce ziceti, este bujia nr. 2 defecta ?
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat