Am o problema care ma macina de ceva timp, este vorba despre un vauxhall vectra c 2.0 turbo, benzina - am un zgomot provenit din rotile din fata, mai exact din zona suspensiei.
Am fost la 2 service uri initial, luand o in ordine cronologica -> primul, unul mic, care dupa ce mi a tinut masina timp de mai bine de o saptamana mi a zis ca sunetul poate proveni din cauza amortizoarelor(mi a si luat ceva bani desi n a schimbat nimic, doar a investigat). Am fost la al2lea, unul mai mare, care dupa o zi ma suna si imi spune ca trebuie schimbat amortizorul, flansa si rulmentul - in total, pt ambele roti ma costa £780 😶 (locuiesc in uk). Dupa intamplarea asta m am hotarat sa schimb eu singur piesele, mi e peste mana sa dau atatia bani pe mana de lucru (probabil mai mult din jumate din suma)
Astea fiind zise, am zis intai sa schimb doar flansele + rulmentii (dupa ce citisem aici pe forum reiesea ca zgomotul poate fi inlaturat numai schimband aceste piese), le am schimbat doar pe dreapta(o sa le schimb maine si pe stanga), insa zgomotul este tot acolo, parca totusi nu se mai aude din parte de sus a suspensiei(semn ca totusi n am schimbat degeaba flansa si rulmentul), acum pare a fi din cauza arcului, zgomotul pare un trosnit de arc. E posibil ca arcul, sa produca zgomote daca e prea uzat? amortizorul pare ok, l am filmat un pic in functiune, sa va da ti si voi cu parerea, atasez video ul mai jos. Altceva ce ar mai putea produce zgomote? ceva legat de suspensie pentru ca atunci cand merg pe sosele foarte "fine" nu prea se aude deloc, numai atunci cand merg pe sosele de tara, peticite, cu mici denivelari, etc.
am mai facut un filmulet mic 😂 atunci cand invart roata mi se pare un joc acolo.. e normal? e ceva in neregula?
am o intrebare legata de flanse, exista flansa diferita pt suspensie sport cum am eu? sau e acelasi tip pt orice fel de suspensie? astea noi au niste gauri in plus fata de cea veche, nu stiu pentru ce sunt.

o gramada de intrebari 😊
multumesc pe atentia acordata.