Mar 28 Aug, 2018 6:30 pm
@rider1 OEM masina mea de noua a fost dotata cu Champion ,conform foto din post #1870727 , insa am dorit ceva cu intrefier mai mare putin, astfel am gasit respectivele Bosch iar pretul a fost excelent parca 10-12 lei /buc, Champion fiind mai scumpe la acel magazin, nu cu mult dar nu le aveau pe stoc.Bosch-urile erau in stoc si indeplineau cerintele mele de cautare. Atentie ! inainte de montare intrefierul trebuie verificat si reglat daca este cazul, bujiile de noi nu au toate reglajul intrefier corect efectuat,mai ales ca pot proveni din loturi de fabricatie diferite. Verificarea se face cu o lera la distanta recomandata de producator , iar montajul este indicat a se face prin strangere cu cheie dinamometrica la cuplul recomandat (mentionat si pe ambalaj la majoritatea producatorilor) fiinca inelul de etansare sufera o deformare plastica ,astfel daca o bujie este prea stransa " la mana" nu este recomandabil a o mai slabi , saiba de etansare deformandu-se plastic prin apalatizare la cuplul initial.