BMarius
- Mesaje scrise: 20
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 31 Jan 2017
- Mesaj Privat
Aveam un zgomot la roata, am fost la service s-au uitat , au spus ca trebuie sa schimb discul si placutele de frana pentru ca sunt foarte uzate.. le-au schimbat,, iar dupa ce am mers cativa km, la un semafor ma depaseste cineva si imi spune "vezi ca iti iese fum de la roata", m-am dus de urgenta inapoi la service si mi-au spus ca asa este normal.. la inceput pana isi fac discurile rodajul, ca sunt unse cu ulei.. etc.., au urcat-o iar pe elevator , s-au mai uitat odata la rotile din fata, au spus ca nu sunt probleme.. ca functioneaza... Va intreb si pe voi, asa este normal ?
Nici frana nu mai este ca inainte , chiar daca discurile si placutele erau terminate.. dar mi-au spus cand am plecat , ca 20-30 de km, ca pana isi fac si astea rodajul.. nu o sa tina ca inainte 😊) .
- bibu16v
- 7,132 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 7,132
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
- Murderer27
- **
- 138 mesaje
- din 23 Mai 2011
- Astra 2002
- Alba
Murderer27
- Mesaje scrise: 138
- Masina: Astra 2002
- Cont inregistrat: 23 Mai 2011
- Mesaj Privat
- Daniel
- 2,853 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaje scrise: 2,853
- Masina: Astra 2012 A17DTJ
- Cont inregistrat: 06 Dec 2004
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 7,132 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 7,132
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
De-aia ziceam sa verifice daca rotile la care s-a intervenit se incing nefiresc si/sau inegal: daca la schimbarea discului subtiat nu s-a facut o verificare ca pistonul circula si revine usor, este posibil ca acesta sa blocheze (mizerie, rugina, garnituri, abateri dimensionale...).
- corsa.timis
- **
- 490 mesaje
- din 29 Dec 2014
- Corsa 2001 Z12XE
- Timis
corsa.timis
- Mesaje scrise: 490
- Masina: Corsa 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 29 Dec 2014
- Mesaj Privat
Aveam un zgomot la roata, am fost la service s-au uitat , au spus ca trebuie sa schimb discul si placutele de frana pentru ca sunt foarte uzate.. le-au schimbat,, iar dupa ce am mers cativa km, la un semafor ma depaseste cineva si imi spune "vezi ca iti iese fum de la roata", m-am dus de urgenta inapoi la service si mi-au spus ca asa este normal.. la inceput pana isi fac discurile rodajul, ca sunt unse cu ulei.. etc.., au urcat-o iar pe elevator , s-au mai uitat odata la rotile din fata, au spus ca nu sunt probleme.. ca functioneaza... Va intreb si pe voi, asa este normal ?
Nici frana nu mai este ca inainte , chiar daca discurile si placutele erau terminate.. dar mi-au spus cand am plecat , ca 20-30 de km, ca pana isi fac si astea rodajul.. nu o sa tina ca inainte 😊) .
Ridica masina pe cric la fiecare roata(din fata), apasa frana, elibereaza si invarte de roata. Ar trebui sa se invarta relativ usor. Placutele si discurile noi se "pasuiesc" dupa 100-200km de mers, iar franarea in km astia se face usor, fara bruscari. Daca iesea fum vizibil nu se retrage pistonul suficient si placutele strang pe disc.
BMarius
- Mesaje scrise: 20
- Cont inregistrat: 31 Jan 2017
- Mesaj Privat