- marinicasarivan
- OP
- 6 mesaje
- din 27 Dec 2016
- Zafira 2002 Z18XE
- Buzau
marinicasarivan
- Mesaje scrise: 6
- Masina: Zafira 2002 Z18XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Dec 2016
- Mesaj Privat
salut am si eu de 1 an un opel zafira 1.8 16 v 125cp si nu inteleg de ce papa asa rau atat benzina cat si benzina adica ulei uneori vara si 1 l la 2 saptamani si am observat ca asa zisa curea de distributie e plina de ulei cred ca e posibil sa arunce pe acolo ...dar la benzina e ciudat de exemplu azi am bagat de 30 de lei ca am zis ca imi e de ajuns pentru 2 ore maxim de mers prin oras ...dar cand am ajuns acasa surpriza era iar pe rosu ...si nu inteleg de ce totusi am bagat 5 litri si ceva pe langa aia 8 care ii mai avea in ea adica sa imi pape pentru 40-50 de km 5 litri asa ca prin minune ? p.s mai exact cu un reset la borna dupa bc 46 km adica ok 12 l la suta cel mult in oras dar asa mult pe bc am consum mix 8,8-9,1 (9,1 dar cand merg doar in oras ) ..puteti sa imi spuneti care ar fi cauza?
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaje scrise: 9,953
- Masina: Vectra 2005 Z19DT
- Cont inregistrat: 22 Dec 2010
- Mesaj Privat
1 litru de ulei la 2 saptamani nu e relevant. In 2 saptamani poti face mii de km.
La cati km iti consuma uleiul asta?
Daca sunt cateva sute de km sau mai putin de 2000, atunci e o problema destul de mare si cred ca trebuie sa te gandesti la o reparatie in motor. Adica segmentare, supape, etc.
Trebuie neaparat sa vezi pe unde pierzi ulei in zona distributiei pentru ca afecteaza starea curelei (se crapa si in timp cedeaza).
Acolo e mediu uscat si cureaua trebuie sa fie uscata, fara ulei si fara praf.
La cati km iti consuma uleiul asta?
Daca sunt cateva sute de km sau mai putin de 2000, atunci e o problema destul de mare si cred ca trebuie sa te gandesti la o reparatie in motor. Adica segmentare, supape, etc.
Trebuie neaparat sa vezi pe unde pierzi ulei in zona distributiei pentru ca afecteaza starea curelei (se crapa si in timp cedeaza).
Acolo e mediu uscat si cureaua trebuie sa fie uscata, fara ulei si fara praf.
- marinicasarivan
- OP
- 6 mesaje
- din 27 Dec 2016
- Zafira 2002 Z18XE
- Buzau
marinicasarivan
- Mesaje scrise: 6
- Masina: Zafira 2002 Z18XE
- Cont inregistrat: 27 Dec 2016
- Mesaj Privat