- Andrei JBX
- OP
- 7 mesaje
- din 26 Mai 2013
- Astra 1994 X16sz
- Bucuresti
Andrei JBX
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra 1994 X16sz
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Mai 2013
- Mesaj Privat
Salutare!
Imi cer scuze daca am deschis subiectul aiurea, in alta ordine de idei vreau sa va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru
ca ma gandesc sa pun niste jante pe R16 pe un Astra F Caravan, in prezent am jante pe R15, nu am avut probleme cu ele, stiu ca un "R" mai mare forteaza articulatie si nu numai, insa eu nu folosesc masina chiar zi de zi, pt mine masina asta este hobby si o folosesc numai vara,in special in weekend, fara drumuri forestiere, fara noroaie, fac tot ce imi sta in putinta sa o protejez in ceea ce priveste gropile din Bucuresti (ca vorba aceea, avem cu nemiluita')
asadar daca primesc un sfat nu strica.
Va multumesc
Imi cer scuze daca am deschis subiectul aiurea, in alta ordine de idei vreau sa va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru
ca ma gandesc sa pun niste jante pe R16 pe un Astra F Caravan, in prezent am jante pe R15, nu am avut probleme cu ele, stiu ca un "R" mai mare forteaza articulatie si nu numai, insa eu nu folosesc masina chiar zi de zi, pt mine masina asta este hobby si o folosesc numai vara,in special in weekend, fara drumuri forestiere, fara noroaie, fac tot ce imi sta in putinta sa o protejez in ceea ce priveste gropile din Bucuresti (ca vorba aceea, avem cu nemiluita')
asadar daca primesc un sfat nu strica.
Va multumesc
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Nu provoci nicio paguba, daca nu folosesti masina in regim VTM ...Doar ca o sa trebuiasca sa pui anvelope mai joase ca inaltime ptr a compensa marirea de diametru(se gasesc pe net tabele de conversie a rotilor ptr diferite diametre de jante). De-aici decurge dezavantajul unei vulnerabilitati mai mari a anvelopei/jantei la impact, gen gropi, borduri ...