Mie 05 Mai, 2010 4:29 pm
Planetara are pe capatul care intra in cutie, niste caneluri si o siguranta care se activeaza/dezactiveaza ca sa zic asa, singura, pe masura ce impingi sau tragi de ea. Adica, dupa ce ai desfacut partea dinspre roata si ramane sa o tragi doar din cutie, iei preferabil o bucata de lemn mai lunga si cat mai ingusta ca sa iti incapa si, dinspre cutie, catre roata, bati in capul de planetara, in partea bombata. Pozitionezi lemnul a.i. sa nu bata in marginea burdufului si cu lovituri ferme dar nu foarte puternice bati in lemn pana simti ca face un mic salt planetara, fireste catre roata. Practic, planetara are pe fuzeta(axul) care intra in cutie, o siguranta circulara, care odata intrata in locasul din cutie, se va "aseza" acolo. Iesirea din locas va fi la fel, doar prin presare, nimic special. Nu este loc cu mana de tras sau impins planetara ca ar iesi usor si asa cred.
Oricum, asa cum se spunea mai sus, recomand si eu schimbarea capului de planetara, decat reconditionarea. E mult mai sigur, nu este neortodoxa operatiunea, mai degraba mi se pare reconditionarea o treaba din RO... Opinia mea...