- rusu alexandru nicol
- OP
- 14 mesaje
- din 24 Jan 2013
- Zafira 2009 z16yng
- Hunedoara
rusu alexandru nicol
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Zafira 2009 z16yng
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 24 Jan 2013
- Mesaj Privat
Buna ziua!
Am si eu o problema cu un opel zafira B 1.6 benzina + CNG Z16YNG..la un drum deva cluj,mi-a consumat enorm, cca 12 litri la suta, iar consumul instant la ralanti e in jur de 1.4 fata de 0.7.apoi, masina tremura usor si miroase rau a gaze nearse. mentionez ca nu a indicat pe tester niciun defect, eroare, etc., doar ca sonda lambda 2 nu oscileaza intre parametrii ei, ci ramane fixa.am facut testul agrafa si nimic, ECN fara eroare .mecanicul mi-a zis ca e sonda mai mult ca sigur, dar pot fi si bujiile.repet, testerul nu da eroare. Ma poate ajuta cineva?
Am si eu o problema cu un opel zafira B 1.6 benzina + CNG Z16YNG..la un drum deva cluj,mi-a consumat enorm, cca 12 litri la suta, iar consumul instant la ralanti e in jur de 1.4 fata de 0.7.apoi, masina tremura usor si miroase rau a gaze nearse. mentionez ca nu a indicat pe tester niciun defect, eroare, etc., doar ca sonda lambda 2 nu oscileaza intre parametrii ei, ci ramane fixa.am facut testul agrafa si nimic, ECN fara eroare .mecanicul mi-a zis ca e sonda mai mult ca sigur, dar pot fi si bujiile.repet, testerul nu da eroare. Ma poate ajuta cineva?
NorbertX
- Mesaje scrise: 8
- Masina: Astra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 25 Oct 2015
- Mesaj Privat
- nicunicu
- 2,597 mesaje
- din 25 Feb 2012
- Zafira 2002 z16xe
- Bucuresti
nicunicu
- Mesaje scrise: 2,597
- Masina: Zafira 2002 z16xe
- Cont inregistrat: 25 Feb 2012
- Mesaj Privat
sonda 2 trebuie sa oscileze mai putin ca sonda 1 nu sa ramana pe o valoare fixa ,de obicei 400mV,
poate fi defecta sau catalizator pe duca,
se face o proba cu alta sonda 2,care se verifica pe masina donatoare daca are valoare oscilanta,se pune apoi pe masina care are sonda ,,,,defecta,,,si se urmareste daca incepe sa oscileze valoarea,daca ramane la 400mV se verifica fire,pana la ecu sau catalizatoru daca mai este intreg
mai departe va descurcati ca este simplu
poate fi defecta sau catalizator pe duca,
se face o proba cu alta sonda 2,care se verifica pe masina donatoare daca are valoare oscilanta,se pune apoi pe masina care are sonda ,,,,defecta,,,si se urmareste daca incepe sa oscileze valoarea,daca ramane la 400mV se verifica fire,pana la ecu sau catalizatoru daca mai este intreg
mai departe va descurcati ca este simplu
big_electro61- Suspendat
- 4,492 mesaje
- din 24 Oct 2008
- Astra 2008 Z13DTH
- Alta tara
big_electro61- Mesaje scrise: 4,492
- Masina: Astra 2008 Z13DTH
- Cont inregistrat: 24 Oct 2008
- Mesaj Privat