lucian369
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra 2011
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Nov 2014
- Mesaj Privat
buna ziua!
imi cer sucze daca s-a mai deschis subiectul, insa am nevoie de un mic ajutor, pentru a nu ma duce la service si a accepta tot ce imi servesc cei de acolo.
masina in cauza este un opel astra j, 2011,1.7 cdti 125. masina are 124.000 km, a fost luata de mine de noua, servicarea pana la iesirea din garantie a fost la opel. de cateva zile a aparut o problema, problema care se manifesta doar in sarcina. in momentul cand accelerez si masina ajunge undeva la 2.000 rpm, se aude un zgomot metallic. in acelasi timp, parcaexista o frana invizibila tine pt cateva fractiuni de secunda masina din acceleratie, insa apoi accelereaza normal. la peste 3.000, parca nu se mai aude zgomotol.
mentionez ca atunci cand este pe liber, acest zgomot nu se mai aude. doar in sarcina
imi cer sucze daca s-a mai deschis subiectul, insa am nevoie de un mic ajutor, pentru a nu ma duce la service si a accepta tot ce imi servesc cei de acolo.
masina in cauza este un opel astra j, 2011,1.7 cdti 125. masina are 124.000 km, a fost luata de mine de noua, servicarea pana la iesirea din garantie a fost la opel. de cateva zile a aparut o problema, problema care se manifesta doar in sarcina. in momentul cand accelerez si masina ajunge undeva la 2.000 rpm, se aude un zgomot metallic. in acelasi timp, parcaexista o frana invizibila tine pt cateva fractiuni de secunda masina din acceleratie, insa apoi accelereaza normal. la peste 3.000, parca nu se mai aude zgomotol.
mentionez ca atunci cand este pe liber, acest zgomot nu se mai aude. doar in sarcina
porto91
- Mesaje scrise: 23
- Masina: Astra 2006 Z17DTH
- Cont inregistrat: 23 Sep 2013
- Mesaj Privat
Salutare. Am avut si eu o problema aseamanatoare ( acel zgomot metalic/cârâit ), vezi topicul meu: https://www.clubopel.com/vie...55&highlight= . Cu toate ca sunt modele diferite, la urma urmei e tot 1.7 CDTI . S-a rezolvat prin inlocuirea EGR-ului si adaptarea unui stil de condus putin mai sportiv, pentru prevenirea depunerii de calamina. ( evit sa merg sub 2400RPM si schimb pe la 3200 RPM, mai mult de a 3-a in oras nu mai vede ).
lucian369
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra 2011
- Cont inregistrat: 07 Nov 2014
- Mesaj Privat
- claudiumaxx
- *
- 37 mesaje
- din 31 Aug 2012
- Astra 2007 Z17DTH
- Prahova