- DLaurentiu
- OP
- 14 mesaje
- din 07 Feb 2017
- Vectra 1997 x16xel
- Prahova
DLaurentiu
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Vectra 1997 x16xel
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Feb 2017
- Mesaj Privat
Model: Vectra
An fabricatie: 1997
Cod motor: x16xel Vã salut ,am schimbat senzorul temperatura motor acum o luna si de atunci nu mai mi sa ridicat apa decat la 1 2 liniute albastre! Azi dimineata brusc a sarit la 95grade si in 5 minute a picat pe albastru si asa a ramas ! Sa fie termostatul dus ?va multumesc
An fabricatie: 1997
Cod motor: x16xel Vã salut ,am schimbat senzorul temperatura motor acum o luna si de atunci nu mai mi sa ridicat apa decat la 1 2 liniute albastre! Azi dimineata brusc a sarit la 95grade si in 5 minute a picat pe albastru si asa a ramas ! Sa fie termostatul dus ?va multumesc
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Motorul ãsta are 2 senzori de temperaturã (apropiați ca și loc de montaj, pe lângã flanșa termostatului):
- senzor ECT ptr temperatura lichidului de rãcire monitorizatã de ECU(calculatorul de management al motorului), are o mufã dreptunghiularã cu 2 pini;
- senzor temperaturã ptr termometrul de bord, are un papuc-mamã simplu.
Tu care l-ai schimbat? O diagnozã îți poate spune cu precizie temperatura motorului...pot sã aparã erori de citire ale termometrului de bord din cauza senzorului aferent și/sau a termometrului însãși.
Termostatul ar trebui verificat...cautã pe forum, sunt ceva metode de verificare pe care le poți folosi fãrã scule speciale...dacã nu-și face datoria, trebuie schimbat, nu-i o avere...
- senzor ECT ptr temperatura lichidului de rãcire monitorizatã de ECU(calculatorul de management al motorului), are o mufã dreptunghiularã cu 2 pini;
- senzor temperaturã ptr termometrul de bord, are un papuc-mamã simplu.
Tu care l-ai schimbat? O diagnozã îți poate spune cu precizie temperatura motorului...pot sã aparã erori de citire ale termometrului de bord din cauza senzorului aferent și/sau a termometrului însãși.
Termostatul ar trebui verificat...cautã pe forum, sunt ceva metode de verificare pe care le poți folosi fãrã scule speciale...dacã nu-și face datoria, trebuie schimbat, nu-i o avere...
- DLaurentiu
- OP
- 14 mesaje
- din 07 Feb 2017
- Vectra 1997 x16xel
- Prahova
DLaurentiu
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Vectra 1997 x16xel
- Cont inregistrat: 07 Feb 2017
- Mesaj Privat