deScandal- Mesaje scrise: 7
- Masina: Vectra 2001
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Oct 2010
- Mesaj Privat
Buna ziua , imi cer scuze daca creez neplaceri postand aici , dar am cautat si nu am gasit in alta parte unde as putea intreba asa ca rog adminii sa imi mute topicul unde trebuie daca deranjeaza aci , acum ca am scris formalitatile sa incep am citit pe net mai multi posesori de masini diesel ca au alimentat cu ulei vegetal cu o proportie de 50% ulei si 50% motorina si nu au avut probleme , acum nu stiu daca se incadreaza motorizarea pe care o am(2.0 DTI-X20DTH- ) si astept pareri din partea dvs. Va multumesc anticipat
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
- Mesaj Privat
- sebontz
- **
- 143 mesaje
- din 24 Aug 2012
- Astra 2007 Z16XEP
- Bucuresti
sebontz
- Mesaje scrise: 143
- Masina: Astra 2007 Z16XEP
- Cont inregistrat: 24 Aug 2012
- Mesaj Privat
Interesant. Si totusi....cam cat de mare sa fie economia? Adica, un litru de ulei vegetal nu e extrem de ieftin raportat la un litru de motorina (cel putin uleiul din comert). In conditiile in care e nevoie sa alimentezi 50% ulei si 50% motorina, nu cred ca profitul e indeajuns de mare incat sa merite riscul.
- Mesaj Privat
- sebontz
- **
- 143 mesaje
- din 24 Aug 2012
- Astra 2007 Z16XEP
- Bucuresti
sebontz
- Mesaje scrise: 143
- Masina: Astra 2007 Z16XEP
- Cont inregistrat: 24 Aug 2012
- Mesaj Privat
Intr-adevar, pe plaiurile mioritice nu strica niciun fel de economie
Totusi, sa facem un calcul:
Sa presupunem ca e nevoie ca la un plin sa fie 50% ulei si 50% motorina iar apoi e nevoie sa fie un plin doar de motorina. La un rezervor de 60 de litri, si la pretul de 4 RON litrul de ulei, iese o economie de aprox 75 de RON la doua plinuri. Deci, putin peste 35 RON la un plin.
Punand in balanta economia asta cu faptul ca uleiul nu e totusi solutia ideala si ca e posibil sa duca la alte probleme, tot nu cred ca se merita.
P.S. : nu am benzinarie si sunt la fel de indignat ca si toata lumea de pretul exagerat al carburantilor )
Totusi, sa facem un calcul:
Sa presupunem ca e nevoie ca la un plin sa fie 50% ulei si 50% motorina iar apoi e nevoie sa fie un plin doar de motorina. La un rezervor de 60 de litri, si la pretul de 4 RON litrul de ulei, iese o economie de aprox 75 de RON la doua plinuri. Deci, putin peste 35 RON la un plin.
Punand in balanta economia asta cu faptul ca uleiul nu e totusi solutia ideala si ca e posibil sa duca la alte probleme, tot nu cred ca se merita.
P.S. : nu am benzinarie si sunt la fel de indignat ca si toata lumea de pretul exagerat al carburantilor )