Va rog sa ma ajutati cu niste opinii/recomandari cu privire la problema tehnica de la masina. Am un Astra J - automat din 2012 - motor benzina - 1,6 - A16XER. Problema tehnica a debutat acum 2 ani cand au aparut oscilatii la relanti. Revizia o faceam la reprezentanta. Initial mi-au spus ca masina nu are nimic..
Cu timpul, problema s-a amplificat si oscilatiile au devenit tot mai evidente. La un moment dat s-a aprins si martorul de check engine. Am fost din nou la reprezentanta si mi-au dat o lista lunga de piese de schimbat. Avand in vedere preturile, am preferat sa face reparatia la un service obisnuit.
Am schimbat: (1) capac tacheti, (2) sonda oxigen 1, (3) canistra amestec, (4) curtat clapeta de acceleratie si (5) supapa de sens de la galerie (era rupta). Piesele au fost noi, dar after market.
Dupa reparatie, problemele tehnice s-au amplificat. Motorul a inceput sa se opreasca la relanti (in mers, incepe sa se balbaie pana se opreste). Baietii de la service au spus ca este catalizatorul. Au ales sa scoata catalizatorul, sa anuleze sonda de oxigen 2, si sa rescrie softul. In zadar.Aceleasi simptome.
Am fost din nou la reprezentanta sa-mi faca constatare. Mi-au spus ca este fisurata galeria de admisie (aer fals). Am pus pe masina o galerie de admisie de la dezmembrari dar problema a continuat (motorul se oprea la relanti), Am fost din nou la reprezentanta si mi-au spus ca este aceeasi eroare - aer fals. Am mai montat pe masina o noua galerie de admisie cuparata e la dezmembrari. Din pacate nu am scapat de problema.
Va trimit atasat poze de pe testerul pus pe masina. Apar urmatoarele erori: P0030, P0132, P0134, P0135..Am decis sa mai schimb sonda lambda inca o data, desi cea cumparata este un bosh.
Ce as putea sa mai fac, sau la ce service sa ma duc ca sa-i dau de cap problemei? Dau o ”tuica” celui care imi poate spune care-i buba.
Multumesc,

MODEL: Astra 2012 - benzina - automata
MOTOR: A16XER
CODURI EROARE: P0030, P0132, P0134, P0135