Frumoasa istorie si legende avem numai ca nu prea avem grije de ele. Anul trecut, cand ma intorceam de la festul de la Felix, am oprit sa vedem vestita cetate Ulpia Sarmisegetusa, dar ce am vazut acolo nu prea mi-a placut: mai la intrare pasteau, printre ruine, o mica cireada de vaci, mai sus erau 2 cai priponiti,nu mai zic de resturile de focuri de gratar peste tot, iar, ce a pus capac, erau cateva capre cu iezii lor, chiar pe vestigiile scluptate, bucuria fetitei noastre care a si inceput sa alerge dupa iedutii cocotati pe ziduri, de imi era frica sa nu se prabuseasca zidurile. Dar bucuria mare este ca atunci a pronuntat pentru prima oara cuvantul capra. In urma cu 2 saptamini am trecut iar pe acolo si lucrurile se mai schimbase, de, incepuse sa se inmulteasca turistii. Apoi am urcat si la Regia Sarmisegetusa unde era o gramada de turisti. A mai urcat si la cetatea Piatra Rosie, care nu prea s-a pastrat. Localnicii zic ( era si preotul zonei acolo), ca Ceausescu a ordonat stricarea ei dupa ce s-a descoperit ca era facuta de romani.Acum lucra acolo, o echipa de studenti la arheologie, pentru a mai scoate la lumina ce se mai putea descoperii. Problema mare este drumurile destul de lungi si de rele, care descurajeaza orice turist care tine la masina lui. Ar trebui sa introduca o mica taxa simbolica bilet la intrare si parcare cu plata, cum este la cetatea din sat, (Ulpia), si cu acesti bani sa mai aranjeze putin drumurile si cred ca turistii se vor inmulti. Si drumurile s-ar face mai bune, si turistii vor veni mai multi si uite cum se strang fonduri pentru a reinvia turismul coanei Udrea.Dar cum sa traga ea dungi de vopsea pe tarana, ea marcheaza locuri de parcare doar in Bucuresti, acolo unde ii iese grosul. Dar sa revenim la ale noastre si sa pun si cateva poze.
![](//s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)