Stelian2020- Suspendat
- 25 mesaje
- din 30 Dec 2012
- Astra 2001 Z16SE
- Harghita
Stelian2020- Mesaje scrise: 25
- Masina: Astra 2001 Z16SE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 30 Dec 2012
- Mesaj Privat
Salut colegilor!
Am un Opel Astra G 2001 motorizarea Z16SE, dar cred ca nu are relevanta. In toamna anului 2012, dintr-o nefericita împrejurare, un stâlp a uitat sa se fereascã din calea mașinii mele. Deci mai la subiect am lovit mașina și am fost nevoit sa schimb planșa bord și întreg ansamblul de airbag-uri șofer-pasager + pretensionare centuri și calculatorul de airbag. De fapt calculatorul de airbag am primit la pachet cu tot ansamblul ca doar asa le vindea împreunã. Problema e ca am încercat sa le șterg eroarea de pe bord și nu merge. Testerul îmi da urmãtoarea eroare: circuit airbag lateral pasager - rezistenta prea mica. Va rog ajutați-mã si pe mine cu reprogramarea calculatorului de airbag-uri sau ce altceva ar fi nevoie de fãcut. Acum pe mașina am calculator de airbag in acelasi cod si configuratie cu cel care a avut crash data, . Nu stiu dacã ma exprim tocmai corect. Va rog din suflet ajutați-mã sa facem ceva .
Mulțumesc Anticipat!
Am un Opel Astra G 2001 motorizarea Z16SE, dar cred ca nu are relevanta. In toamna anului 2012, dintr-o nefericita împrejurare, un stâlp a uitat sa se fereascã din calea mașinii mele. Deci mai la subiect am lovit mașina și am fost nevoit sa schimb planșa bord și întreg ansamblul de airbag-uri șofer-pasager + pretensionare centuri și calculatorul de airbag. De fapt calculatorul de airbag am primit la pachet cu tot ansamblul ca doar asa le vindea împreunã. Problema e ca am încercat sa le șterg eroarea de pe bord și nu merge. Testerul îmi da urmãtoarea eroare: circuit airbag lateral pasager - rezistenta prea mica. Va rog ajutați-mã si pe mine cu reprogramarea calculatorului de airbag-uri sau ce altceva ar fi nevoie de fãcut. Acum pe mașina am calculator de airbag in acelasi cod si configuratie cu cel care a avut crash data, . Nu stiu dacã ma exprim tocmai corect. Va rog din suflet ajutați-mã sa facem ceva .
Mulțumesc Anticipat!
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
Stelian2020- Suspendat
- 25 mesaje
- din 30 Dec 2012
- Astra 2001 Z16SE
- Harghita
- Mesaj Privat
- BV19MAX
- 2,559 mesaje
- din 01 Aug 2007
- Astra Y17DT
- Brasov
BV19MAX
- Mesaje scrise: 2,559
- Masina: Astra Y17DT
- Cont inregistrat: 01 Aug 2007
- Mesaj Privat
Stelian2020- Suspendat
- 25 mesaje
- din 30 Dec 2012
- Astra 2001 Z16SE
- Harghita
- Mesaj Privat
da am airbag-uri laterale. acum am mai descoperit ceva. VIN-urile din cartea de identificare si cel din diagloza nu bat. cum e posibil? adica pe carte si caroserie scrie una, diagnoza identifca alta serie de caroserie . airbag-uri laterale am , am avut si inainte de accident dar nu au sarit decat frontalele. controler am pus unul identic in coduri cu cel pe care am avut. sa ma ajute cineva va rog si pe mine.
Ultima modificare făcută de Stelian2020 la Sam 08 Feb, 2014 10:37 am
Ultima modificare făcută de Stelian2020 la Sam 08 Feb, 2014 10:37 am
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaj Privat
Stelian2020- Suspendat
- 25 mesaje
- din 30 Dec 2012
- Astra 2001 Z16SE
- Harghita
- Mesaj Privat
- BV19MAX
- 2,559 mesaje
- din 01 Aug 2007
- Astra Y17DT
- Brasov
BV19MAX
- Mesaje scrise: 2,559
- Masina: Astra Y17DT
- Cont inregistrat: 01 Aug 2007
- Mesaj Privat
Stelian2020- Suspendat
- 25 mesaje
- din 30 Dec 2012
- Astra 2001 Z16SE
- Harghita
- Mesaj Privat
ceva e ciudat... am schimbat iar controlerele de airbag. l-am pus înapoi pe cel original care are crash data înregistrat.
este adevãrat ca acesta in starea care este, nu mai poate fi folosit. dar am observat în valorile lui reale o chestie.
acolo scrie asa:
Configurare airbag: Șofer&pasager
Configurație pretensionare: Șofer&pasager
Configuraþie airbag lateral: Șofer&pasager ... vorbesc aici de controlerul original.
acum l-am înlocuit cu cel cumpãrat, iar la acesta avem:
în primul rand nu are crash data, acesta poate fi folosit.
aici avem asa:
Configurație airbag lateral: Nu este folosit ... vorbesc aici de controlerul achiziționat din dezmembrãri și care are același cod pe el ca și cel original, ca am zis sa îl caut în cod sa nu am probleme. și uite ca drept probleme am. temporar am dat afara mufele airbag-urilor de pe scaune și cu ele deconectate am pus testerul și am fãcut ștergerea de erori, surpriza cu ele scoase s-a șters erorile și nu mai am martor.
va întreb pe voi cunoscãtorii, e posibil ca doua controlere cu același cod, același tip de mufa, cu date identice inscripționate pe etichetã, sa aibã configurații diferite? ca atunci nu-mi mai bat capul și-mi mai cumpãr unul sa am colecție acasã .
la programare airbag îmi da voie sa pun Configurație airbag lateral: Șofer&pasager, dar totodatã ma atenționeazã ca înainte de programare sa ies afara din mașinã , citind asta, m-am abținut sa dau continua, nu sunt un profesionist sa ma bag asa adânc .
voi ați mai fãcut asa ceva, e riscant? aștept un sfat... o pãrere. va mulțumesc.
Mulțumesc Anticipat!
este adevãrat ca acesta in starea care este, nu mai poate fi folosit. dar am observat în valorile lui reale o chestie.
acolo scrie asa:
Configuraþie airbag lateral: Șofer&pasager ... vorbesc aici de controlerul original.
acum l-am înlocuit cu cel cumpãrat, iar la acesta avem:
în primul rand nu are crash data, acesta poate fi folosit.
aici avem asa:
Configurație airbag lateral: Nu este folosit ... vorbesc aici de controlerul achiziționat din dezmembrãri și care are același cod pe el ca și cel original, ca am zis sa îl caut în cod sa nu am probleme. și uite ca drept probleme am. temporar am dat afara mufele airbag-urilor de pe scaune și cu ele deconectate am pus testerul și am fãcut ștergerea de erori, surpriza cu ele scoase s-a șters erorile și nu mai am martor.
va întreb pe voi cunoscãtorii, e posibil ca doua controlere cu același cod, același tip de mufa, cu date identice inscripționate pe etichetã, sa aibã configurații diferite? ca atunci nu-mi mai bat capul și-mi mai cumpãr unul sa am colecție acasã .
la programare airbag îmi da voie sa pun Configurație airbag lateral: Șofer&pasager, dar totodatã ma atenționeazã ca înainte de programare sa ies afara din mașinã , citind asta, m-am abținut sa dau continua, nu sunt un profesionist sa ma bag asa adânc .
voi ați mai fãcut asa ceva, e riscant? aștept un sfat... o pãrere. va mulțumesc.
Mulțumesc Anticipat!
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaj Privat