- remus-gabriel
- OP
- 319 mesaje
- din 19 Oct 2013
- Astra 2001 z16xe
- Teleorman
remus-gabriel
- Mesaje scrise: 319
- Masina: Astra 2001 z16xe
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 19 Oct 2013
- Mesaj Privat
Imi cer scuze dac am postat gresit, am citit cam tot ce s-a discutat despre EGR. De aceea nu o sa discut aici despre simptomele egr-ului meu ci vreau sa stiu concret cum functioneaza acesta.
Mai exact vreau sa stiu cum sunt recirculate gazele. Ce inseamna „deschis” si „inchis”? Prin corpul egr-ului circula gazele cand e deschis sau pistonasul si tija atunci cand e actionat obtureaza o galerie prin care circula aceseta? La mine in afara de martorul din bord si eroarea 0400 nu am nici o neplacere din cauza lui. Pe OPcom spune ca functioneaza 40%
Mai exact vreau sa stiu cum sunt recirculate gazele. Ce inseamna „deschis” si „inchis”? Prin corpul egr-ului circula gazele cand e deschis sau pistonasul si tija atunci cand e actionat obtureaza o galerie prin care circula aceseta? La mine in afara de martorul din bord si eroarea 0400 nu am nici o neplacere din cauza lui. Pe OPcom spune ca functioneaza 40%
- luciraica
- 2,001 mesaje
- din 29 Oct 2011
- Astra 2006 Z16XEP
- Sibiu
luciraica
- Mesaje scrise: 2,001
- Masina: Astra 2006 Z16XEP
- Cont inregistrat: 29 Oct 2011
- Mesaj Privat
EGR-ul este o supapa electromagnetica.. adica un solenoid comandat de computerul masinii impinge pistonasul ca sa deschida circuitul de gaze recirculate.... o parte din gazele de esapament reintra in admisie si reduc emisiile de NOx-e. Cand amestecul este sarac (consum mic de benzina) si motorul cald atunci datorita excesului de oxigen se ajunge la formarea de oxizi de azo (NOx-e)t.. prin reintroducerea de gaze de esapament care sunt inerte dpdv chimic (apa si dioxid de carbon) si au si o caldura specifica mare (apa) se reduce concentratia oxigenului si viteza si temperatura de ardere..
deci EGR-ul se deschide in functie de parametrii functionali ai motorului de la 0-100%.. Cand motorul este in sarcina el este inchis..
deci EGR-ul se deschide in functie de parametrii functionali ai motorului de la 0-100%.. Cand motorul este in sarcina el este inchis..
- dimciu_stefan
- **
- 263 mesaje
- din 31 Aug 2009
- Vectra 2006 Z19DT 120cp Cosmo
- Valcea
dimciu_stefan
- Mesaje scrise: 263
- Masina: Vectra 2006 Z19DT 120cp Cosmo
- Cont inregistrat: 31 Aug 2009
- Mesaj Privat