arisgigi
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Vectra 2001 Z16XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 09 Feb 2014
- Mesaj Privat
Am cumparat si eu de curand un Opel vectra din Olanda , dar am niste dubii in privinta inmatricularii fiind si prima mea masina .
Pana acum am înscriso la financiar , am facut rar-ul, am platit taxa mediu . Problema este ca am contract intre mine si un dealer olandez , insa pe cerificatul de numere provizorii de Olanda cu care trebuie sa ma duc la inmatriculare apare o alta persoana "soferul". Acum ca sa pot sa ma duc la inmatriculare trebuie sa dau o declaratie pe proprie raspundere sau ceva legalizat cum ca persoana respectiva a fost soferul care a adus masina sau cum ?
O alta intrebare este , daca am trecut de financiar , rar , taxa mediu doar cu contractul copie tradusa si legalizata la inmatriculare trebuie sa am si breif-ul tradus ?
Si o ultima intrebare , mai trebuie sa ma duc cu fisa de inmatriculare la administratia financiara sa imi puna viza sau e de ajuns hartia care mi-a dato la inceput cand am inscriso la finaciar ? mentionez ca de la ANaf mi-au dat si un certificat fiscal cum ca nu trebuie sa platesc tva .
Multumesc pentru raspunsuri,
arisgigi
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Vectra 2001 Z16XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 09 Feb 2014
- Mesaj Privat
Informatiile sunt valabile pentru Bucuresti , in alte localitati sigur e diferit.
-nu conteaza pe ce nume este certificatul de numere provizorii cu care a fost adusa masina (conteaza doar pe ce nume e factura/contractul) , ii intereseaza doar sa ai acel certificat in care se precizeaza numerele si bineinteles sa ai si placutele cu tine .
-la final la drpciv nu trebuie traduse breiful mic mare etc , in principiu trebuie tradus ( legalizat eventual) documentul in care se precizeaza data primei inmatriculari (ANAF) si data cumpararii (DITL) , in cazul meu a fost contractul.
-daca ati inregistrat masina la financiar (DITL) inainte de a face rar-ul pentru a nu expira termenul de o luna de la cumpararea masinii , dupa rar trebuie revenit la DITL pentru a se pune viza administratiei financiare pe fisa de inmatriculare .
O ultima precizare , pentru a nu plati 10 ron pentru fisa de inmatriculare se poate downloada de pe internet in format word si se completeaza si printeaza acasa pe calculator .