Recent am achizitionat un Opel Astra H 1.7 CDTI si as avea cateva intrebari la care sper sa ma ajutati.
1. Ultima distributie a fost schimbata la 146.900 KM in 06.2010, iar acum am 240.000 km. Ar trebui sa schimb distributia cat mai rapid ?
2. Ieri am fost cu ea la West Auto Arad sa ii faca o constatare mecanica si sa o puna pe tester. De aici au rezultat 2 probleme mai importante:
- Furtun retur motorina ( fisurat / spart / nu stiu ce are, idee e ca scapa motorina si ajunge pe 2 injectoare ) dar mi-a spus ca trebuie schimbat si ca ei nu pot schimba doar furtunul ci intreg setu pe care trebuie sa il comanda si care ajunge la 350 ron + 100 ron manopera. Dupa care am sunat la un service si mi s-a spus ca exista furtun de genu la metru si ca se poate schimba. Asa, cum ar trebui sa procedez? Este necesar schimbarea intregului set sau pot merge linistit la service sa schimb doar furtunul ?
- Eroare test TECH II: PO234 - Senzor presiune turbo deviatie negativa (plus de asta mi s-a aprins de 3 ori in timpul drumului acel martor cu masina si cheita care s-a stins dupa cateva minute ).
Dupa care cel care a pus pe tester mi-a spus ca trebuie o diagnoza mult mai amanuntia sa imi spuna exact care ar fi problema si ca dureaza si ca momentan nu poate.
Din cate am mai citit pe internet am vazut ca posibila cauza ar fi: electrovalva / geometrie turbo / senzorul de presiune.In legatura cu aceasta eroare ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc.