Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Discuții generale
  • 13nicu

  • Mesaje scrise: 1,487
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2002 hatch y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Anul trecut am fost diagnosticat cu litiaza salivara ( piatra glande salivare) ...ok, interventie chirurgicala , rezolvat si gata ...... ca acum , la niste dureri discrete in aceeasi zona (submandibular) sa se suspecteze de catre medicul ORL-ist o noua depunere de sedimente.
Evident, mi s-a recomandat sa evit alimentele bogate in Ca, apa minerala , si evident, sa renunt la fumat, cafea si alcool. ( bine ca nu si la Opel !)
Acuma sigur ca nu voi sta cu lista de alimente in mana sa vad ce am voie sa mananc si ce nu ...la naiba, o viata am .... iar legat de fumat oricum i-am pus gand rau de ceva vreme dar astept sa treaca sarbatorile.
Problema ce vreau sa o ridic aici e legata de apa potabila pentru ca mi s-a recomandat 2L de apa pe zi - apa curata, nu ceai, bere, sucuri, etc.
Apa de la robinet pur si simplu nu o pot bea .... pare curata si in regula dar gustul de clor ma omoara, insa , de ceva vreme aduc in flacoane de 5 l apa de la un izvor de la 20 km de oras. E nebunie acolo la cata lume ia apa in ciuda faptului ca nu cred sa existe vreo analiza sau ceva de genul asta din care sa aflu macar ce beau.
Am stat de vorba cu localnicii si am gasit unii ce se laudau ca au crescut cu acea apa , ca o beau si de 40 de ani .... dar vorbele-s vorbe , ce sa zic.
Din cite stiu o analiza a apei costa destul de mult ( ma intereseaza procentele de minerale) si la o privire pe net, instalatiile de purificare prin filtrare carbune activ si osmoza inversa sint destul de scumpe.
As vrea sa stiu daca exista ceva metode home-made de a demineraliza cit de cat apa acasa sau macar sa aflu , in mare, daca se incadreaza mineral in standardele de potabilitate.
Imi aduc aminte ca prin generala am facut ceva experiment la chimie ....... ca introduceam intr-un recipient cu apa 2 electrozi ( catod/anod) alimentati la ceva tensiune ( ? volti) si vedeam ceva ca se intampla dupa un timp .....dar habar n-am ce vedeam ca a trecut ceva vreme de atunci !)
Ma intereseaza doar demineralizarea si macar partiala ......... ca prin fierbere doar sterilizez apa insa mineralele raman.
Daca cineva are vreo idee din asta chimica care sa ma ajute sa demineralizez apa si doar in cantitati reduse ( 3-4 l /zi)
( intr-o vreme am tot cumparat apa plata de la magazin chit ca nu dau 2 bani pe etichetele lor mai ales in urma scandalului cu acea firma de imbuteliere ce vindea apa de la robinet pe post de apa plata)

Exclus cele 2 variante oferite de nevasta:
- pune draga si tu la un pahar cu apa o linguritza de Calgon
- vezi poate te dai la apa mea distilata pentru fierul de calcat.

Multumesc.

PS - oricum trebuie sa ma pregatesc din timp ca a dat Ponta liber la exploatarea gazelor de sist in zona Baile Felix care sint la 10 km de oras
Skip ads

  • doru_a

  • Mesaje scrise: 470
  • Locatie: Deva/Hunedoara
  • Masina: Astra 1992 C16NZ
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 25 Sep 2005

  • Mesaj Privat
Eu stau la bloc si apa de la retea e tratata cu clor; chiar daca sursa de apa in jud. HD este apa de munte din Retezat, acesata apa nu este chiar pe gustul meu tot din cauza acestui clor care este adaugat in statiie de tratare . Metoda de tratare a apei cu clor am auzit ca in SUA nu se mai practica din anii '60. Dar sa revin la apa noastra; dupa ce am tot schimbat la filtre ( bumbac+carbune active ,etc) si dupa ce am studiat putin problema de doi ani am luat o instalatie de tratare prin osmoza inversa .
http://www.youtube.com/watch?v=dYrJ6j8Vgow
Din ce scrie pe prospect elimina clorul,nitriti, sedimente, metale, etc iar dupa trecerea apei prin filtru de osmoza in etapa finala are loc remineralizarea apei prin trecerea prin filtru mineralizator; lucru care in cazul d-voastra nu cred ca ar fi cazul. Sper sa va fie de folos, nu fac reclama nimanui, instalatii de filtrare sunt destule pe piata ; va sfatuiesc sa va orientate spre un producator care sa va asigure si filtrele care trebuiesc inlocuite unele la 6 luni iar filtru de osmoza la axim 2 ani.
  • mad2max

  • Mesaje scrise: 793
  • Locatie: Dambovita
  • Masina: Astra 2001 y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Jul 2007

  • Mesaj Privat
Salutt
Intra pe situl http://www.hunza.ro/....eu de acolo mi-am luat un ionizator, cred ca la ceva asemanator faceai referire in primul post.
Oricum sunt multumit de el, sinurul minus fiind cantitatea redusa de apa ionizata la un singur ciclu...aprox 2L.
  • 13nicu

  • Mesaje scrise: 1,487
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2002 hatch y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Multumesc mult , am intrat pe fuga putin pe cele 2 link-uri dar am sa studiez mai cu atentie materialele in cauza.
Link-ul pus de tine @mad2max nu e functional in acea varianta ... eu am reusit sa-l deschid asa
http://www.hunza.ro

Ideea e ca nu vreau ceva sofisticat ci cit de cit sa mai demineralizez apa. Medicul mi-a spus ca n-am cum sa ma feresc de minerale ....nu le iau de apa , ok, organismul si le va lua din hrana. O glanda salivara e mai sensibila de capu' ei si a luat-o pe ulei ( din cele 3 perechi parca cite avem). In fine , daca faza cu piatra se va repeta , in final se va extirpa insa oricum problema calitativa a apei ma framanta de multa vreme.
Multumesc mult pentru ajutor si am sa revin cu niste concluzii.
  • mad2max

  • Mesaje scrise: 793
  • Locatie: Dambovita
  • Masina: Astra 2001 y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Jul 2007

  • Mesaj Privat
Imi pare bine ca am putut ajuta fie si cu un sfat...oricum eu folosesc dispozitivul hunza de mai mult de un an si este foarte ok, pe langa ionizare mai si alcalinizeaza apa, ducand-o la un ph de aproape 10(am avut de la cineva un ph-metru la un moment dat si intr-adevar se apropia de valoarea pe care o spun cei de la hunza pe site).
Bafta
  • AIin

  • Mesaje scrise: 558
  • Locatie: Dolj
  • Masina: Astra 2003 z16se
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Mar 2012

  • Mesaj Privat
ra mai fi o varianta sa obtii apa pura, deci H2O pur. prin fierbere, vaporii de apa fiind preluati de un tub, care ii condenseaza si ii transforma din nou in lichid, deci apa. practic cum se face tuica la cazan. astfel mineralele vor ramane in vasul in care ai pus apa la fiert, ceea ce rezulta in vasul celalalt fiind H2O pur. singura problema care am auzit-o ar fi "gustul" de apa, precum si incapabilitatea de a "potoli" setea.
  • 13nicu

  • Mesaje scrise: 1,487
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2002 hatch y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Da @Alin , e o varianta ...practic e obtinerea de apa distilata si clar, necesita multa energie in stil ,,home made,,. Asa ma duc mai bine si cumpar apa distilata de la magazin. Parca anul trecut era 1 leu litrul ..in fine.
Da, e doar apa si atat. Veganii o numesc apa moarta si din auzite am inteles ca n-are nici un farmec.
Curios, nu aveam incredere ca in flacoanele de apa distilata din magazin e chiar apa distilata 100% dar acum 2 ani am cumparat pentru baterie 2 flacoane si unul a ramas intact intr-o magazie la tzara. In plina iarna cind afara erau minus 16 grade , intamplator am dat peste el - era perfect lichid ! Bine, teoretic stiam asta ( pentru a ingheta si a forma legaturi apa are nevoie de ,,impuritati,,) dar sa vezi practic cind totul in jurul tau e bocna , e altceva. In momentul cind am inceput sa desurubez dopul, la un moment dat a inghetat instant de sus pana jos si dupa 1 minut a crapat si flaconul !

Am studiat cele 2 variante puse de colegi mai sus ( osmoza si ionizare) .... ce sa zic ..... instalatia prin osmoza inversa pare infricosatoare si cam complicata. Probabil se preteaza bine in zonele unde chiar e o problema serioasa cu apa ( sulfuroasa, calcaroasa, infestata, etc.) Nu contest calitatea apei obtinute astfel dar am variante de a consuma o apa cit de cit potabila.
In alta ordine de idei trebuie sa fiu si realist .... ce folos ca beau o apa pura cind consum hrana procesata cu E-uri si inspir un aer poluat de oras ? Plus mai o tigara ...mai un stres ....... Sigur ca ajuta si atat ( macar apa din bucatarie sa fie curata) dar nu pot neglija si celalalte aspecte - ,,poluarea,, hranei.
Instalatia de ionizare mi-ar face cu ochiul insa si aici am niste dubii. Ce sa ionizez , apa de la robinet ? Ioni elibereaza orice element chimic ori pe mine nu proprietatile curative a apei ma intereseaza in mod deosebit ci cantitatea de minerale/saruri.
Am studiat site-ul cu pricina si se face referire la cite afectiuni ajuta respectiva apa. Ce sa zic , chiar nu contest dar scopul meu initial era de a consuma o apa slab mineralizata obtinuta printr-un procedeu home-made.
Daca apa de la robinet are niste limite maxime admise de clor ...ok, prin ionizare clorul va elibera ioni .... si ce sa inteleg atunci , ca asa e mai putin nociv ? ( stim doar ca clorul se comporta asemanator unui antibiotic)
Ar fi bine sa faca putina lumina aici cineva care se stie cu chimia .......
  • cont-sters-27243

  • Mesaje scrise: 1,320
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Dec 2008

  • Mesaj Privat
Deci, daca scopul tau este sa obtii apa cu un continut cat mai scazut de minerale singura solutie viabila este folosirea unor filtre osmotice. Acestea sunt singurele care pot face exact ce doresti tu.
Daca intelegi engleza, gasesti aici ce inseamna osmoza inversa: http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_osmosis
Pe platformele maritime folosim aceste sisteme pentru obtinerea apei potabile din apa de mare (bineinteles, sunt niste instalatii special proiectate pentru consum de apa marit, nu ce se gaseste in comert). Cele din comert folosesc exact acelasi principiu, membrana osmotica fiind cea care face toata treaba (reducerea mineralelor din apa).
Iti recomand, daca pe reteaua de apa potabila nu ai presiune suficienta, sa achizitionezi o instalatie care are pompa pentru marirea presiunii (booster pump).
  • 13nicu

  • Mesaje scrise: 1,487
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2002 hatch y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Dec 2012

  • Mesaj Privat
La nivel vag si general am parcurs textul dar oricum m-am documentat mai usor si de pe alte site-uri
http://osmozainversa.eu

Deci se pare ca nu s-a inventat inca nimic facil stil hocus-pocus si sa sara conglomeratul de minerale din paharul cu apa.
Am sa studiez ofertele de pe piata sa vad ce mi s-ar potrivi cel mai bine.
Cum masor presiunea apei din instalatie ( oras, bloc cu 4 etj, ultimul etaj) ? Banuiesc ca am nevoie de un manometru dar unde gasesc pentru o masurare ? Ar trebui sa aiba instalatorii ? Sau presiunea din instalatie e oarecum STAS ? ..banuiesc ca se invarte undeva pe la 1.5-2 bari. Sau prin comparatie, din cite stiu si masina de spalat automata are nevoie de o oarecare presiune a apei in instalatie pentru a functiona ...ma gandesc ca exista aparate de osmoza inversa care au fost concepute pentru apartamente de bloc.
Multumesc @forbidden27
  • gyzmo

  • Mesaje scrise: 3,751
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Insignia 2009 A20DTJ
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Jun 2011

  • Mesaj Privat
Daca presiunea apei este doar de 1,5-2 bari, atunci cel mai bine achizitionezi sistemul cu pompa booster deoarece aceasta pompa ajuta la trecerea apei prin membrana osmotica,altfel nu vei avea debit de apa si vei astepta foarte mult pana umplii o sticla de 2 litrii.
Recomand aceste sisteme,sunt bune,isi fac treaba,acum depinde de bugetul alocat unei astfel de instalatii.
Daca te intereseaza mai multe detalii,trimite-mi pe privat adresa de mail si discutam acolo.
  • mulahul

  • Mesaje scrise: 439
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Astra 2006 z17dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Jul 2008

  • Mesaj Privat
Aici ai un sistem complet! (preturi accesibile)
http://www.ebay.com/itm/COM...sh=item4615bcbdbd
http://www.ebay.com/itm/Hom...sh=item588fe347fe
  • corsablue

  • Mesaje scrise: 2,791
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Corsa 2005 Z13DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 18 Feb 2008

  • Mesaj Privat
Mama mea foloseste in scopul acesta o moneda de argint. La un volum de 5 litri cat are cofaelul din lemn pune moneda seara si dimineata consuma apa pentru "potolirea" setei.
Din cata chimie mai stiu clorul din apa este deja ion sau radical acid, acesta in combinatie cu mineralele gen: Na+ , Ca2+, Ma2+, K+, etc. formeaza sarurile. O parte din aceste saruri nu sunt procesate si se "depun" prin diferite zone impreuna cu alte saruri si substante. Eram minunat daca faceai biopsia pietrei din glanda salivara. Identificai compozitia si apoi posibilul mecanism de producere a conglomeratului; asa suspicionezi apa, apoi mancarea, aerul... Medicul care este ferm "apa este cauza" bajbaie.
  • 13nicu

  • Mesaje scrise: 1,487
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2002 hatch y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Am primit ,,bolovanul,, intr-o sticlutza cu ser fiziologic si impreuna cu un fel de bilet de trimitere spre analiza am colindat toate laboratoarele. Cred ca am fost la vreo 5-6 laboratoare ......eram primit zambind , explicam despre ce era vorba , scoteam sticlutza din buzunar si apoi citeam repulsia pe fata cadrului medical de zici ca-i aratam ceva genital si infect, nu o banala piatra. Peste tot am primit acelasi raspuns ....,, nu avem reactivi pentru calculi salivari ! .... eventual renali sau biliari....,,
Am incercat si la Cluj si Timisoara si acelasi raspuns de zici ca-s singurul cetatean de pe planeta care face calculi salivari. In final, tot plimband sticlutza dupa mine , piatra in cauza s-a faramitzat. Nu avea in sine textura unei pietre ci mai mult era un conglomerat sfaramicios. In final am aruncat sticlutza cu totul.
Acum , la 1 an de zile de la interventia chirurgicala , intr-o dimineata m-am trezit iar umflat submandibular. Gata, secunda 2 la acelasi medic , in 15 minute s-au dus 150 lei ...isi baga ala mainile in gura la mine si zice ca parca simte ceva. Tratament 10 zile cu antibiotice si alte otravuri de am crezut ca o sa mor. Am rezistat 8 zile, apoi le-am aruncat naibii. Pe net am citit despre ceaiul de sanzaiana ....asa ca hai cu 2 litri de ceai pe zi. In prima zi am simtit mereu un gust sarat in gura apoi a disparut. La fel am simtit si dupa interventia chirurgicala citeva zile cind medicul mi-a recomandat sa beau apa cat pot sa se elimina fragmentele mici de piatra. Sincer, nu cred ca am iarasi vreun calcul in formare ....banuiala mea este ca am o oarecare sensibilitate a zonei si probabil cu ajutorul tacit a vreunei bacterii , m-am pomenit umflat. A si raspuns rapid la antibiotice incat dupa 3 zile nu mai aveam nimic.
Auzi la el ..... medicul mi-a interzis laptele si branzeturile , ouale , apa de robinet, tigarile, cafeaua, alcoolul ....si draci beti ! Asa sa traiasca el daca poate ! Ok , oricum, dupa cum am mai spus , la tigari vreau sa renunt ....dar in rest ?
...m-a luat ca poate ori e magneziu, ori calciu , ori .... pe masa , da ce-s eu, rahat de analiza la coltul blocului ? S-a batut cu stetosopul peste ochi ca sa renunt la sare .... si io stupefiat i-am raspuns ca nu mananc sarat si ca mi-am disperat nevasta cu mancarurile dulci ..........
Asa ca acum mananc ce mi pofta si beau apa de aici....
PS - la varianta banutz/inel/verigheta din aur/argint m-am gandit si eu dar nu stiu exact ce se petrece in afara de sterilizare. Apa in care s-a tinut aur/argint se sterilizeaza de la mama ei ..... dar ,,poporul,, o stie ca ,,apa sfintita,,. Stie popa ce stie cind lasa de Boboteaza cruciouil de argint/aur in butoiul cu apa ....... bietul muritor considera ca Duhul a sfintit-o si ca de-aia nu se ,,strica,,. dar asta e o alta discutie.
Skip ads

  1. Home
  2. Discuții generale

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR