raresmih
- Mesaje scrise: 12
- Masina: Frontera 1997 X20SE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Dec 2012
- Mesaj Privat
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaje scrise: 753
- Masina: Frontera 1995 23DTR
- Cont inregistrat: 27 Mar 2011
- Mesaj Privat
" Cateva sfaturi nu ar strica de la expertii in opel ,se stiu ei care sunt ."
Ma consider expert, modest fiind de felu meu, si iti spun urmatoarele:
- din fabrica nu exista overfendere pentru modelu tau ( Sport) fiindca aripile sunt mult mai umflate decat cele de pe modelu lung
-overfenderele trebe sa fie chiar frumoase si sa dea bine ca sa le pui, altfel sunt o sursa inevitabila de rugina ( niciodata nu sunt perfect lipite de caroserie astfel incat sa nu patrunda apa, si daca patrunde apa, ele o tin acolo, pe tabla, pana cand usor usor sub ele se creeaza rugina, pe care o sa o vezi abea dupa ce cad ele, ca nu mai au pe ce sta...
-o sa faci masina si mai lata in special de bot, ceea ce nu e sa apara prea fain
-trebe sa gauresti tabla, noua, pe care o are masina ta
-o sa dai ceva banuti pe ele, ca doar nu o sa iei d'alea din plastic de galeata...
Daca treci peste toate astea, asteptam poze!
Ma consider expert, modest fiind de felu meu, si iti spun urmatoarele:
- din fabrica nu exista overfendere pentru modelu tau ( Sport) fiindca aripile sunt mult mai umflate decat cele de pe modelu lung
-overfenderele trebe sa fie chiar frumoase si sa dea bine ca sa le pui, altfel sunt o sursa inevitabila de rugina ( niciodata nu sunt perfect lipite de caroserie astfel incat sa nu patrunda apa, si daca patrunde apa, ele o tin acolo, pe tabla, pana cand usor usor sub ele se creeaza rugina, pe care o sa o vezi abea dupa ce cad ele, ca nu mai au pe ce sta...
-o sa faci masina si mai lata in special de bot, ceea ce nu e sa apara prea fain
-trebe sa gauresti tabla, noua, pe care o are masina ta
-o sa dai ceva banuti pe ele, ca doar nu o sa iei d'alea din plastic de galeata...
Daca treci peste toate astea, asteptam poze!
- SUPERDRAGOS
- 2,664 mesaje
- din 24 Aug 2007
- Frontera 2001 3.O DI
- Bucuresti
SUPERDRAGOS
- Mesaje scrise: 2,664
- Masina: Frontera 2001 3.O DI
- Cont inregistrat: 24 Aug 2007
- Mesaj Privat
raresmih
- Mesaj Privat
Bine maestre ,daca tu zici ..eu te recunosc de expert,modest nu stiu:)
Ai dreptate cu apa si glodul care se aduna intre tabla si plastic ,dar am vazut la un Suzuki asa de fain facute ,se continuau cu aparatoarea din interiorul aripii,ceva de vis.
Vis a vis de estetic nu cred ca ar sta asa urat ,cu un chit de inaltare ,anvelope MT ,jante intoarse ,cred ca fronterica ar fi dragutica .Studiez si vedem ce iese.
Alte idei ar fi binevenite.
Ai dreptate cu apa si glodul care se aduna intre tabla si plastic ,dar am vazut la un Suzuki asa de fain facute ,se continuau cu aparatoarea din interiorul aripii,ceva de vis.
Vis a vis de estetic nu cred ca ar sta asa urat ,cu un chit de inaltare ,anvelope MT ,jante intoarse ,cred ca fronterica ar fi dragutica .Studiez si vedem ce iese.
Alte idei ar fi binevenite.
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
" Vis a vis de estetic nu cred ca ar sta asa urat ,cu un chit de inaltare ,anvelope MT ,jante intoarse ,cred ca fronterica ar fi dragutica .Studiez si vedem ce iese. "
Pai spune domne tot... ca uite ce zice colegu Dragos mai sus, sa pui alte aripi...
Inaltata, cu jante intoarse si niste gume " pe masura" logic ca se schimba treaba!
Daca nu ma insel, vazusem pe cineva care facea pe comanda overfendere din fibra de sticla, dar habar nu mai am... o sa caut si o sa iti las un link, ceva...
Pai spune domne tot... ca uite ce zice colegu Dragos mai sus, sa pui alte aripi...
Inaltata, cu jante intoarse si niste gume " pe masura" logic ca se schimba treaba!
Daca nu ma insel, vazusem pe cineva care facea pe comanda overfendere din fibra de sticla, dar habar nu mai am... o sa caut si o sa iti las un link, ceva...
ANJ
- Mesaje scrise: 69
- Masina: Frontera 1994
- Cont inregistrat: 27 Jul 2012
- Mesaj Privat
bis
- Mesaje scrise: 52
- Masina: Frontera 1993 C20NE
- Cont inregistrat: 12 Jul 2009
- Mesaj Privat
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
ANJ a scris:In primul rand o zi minunata.
Fiind primul post pe forum daca gresc ceva sper sa fiu iertat
In cazul in care se introc jantele (daca am inteles eu bine) sau se introduc distantiere nu apar probleme la articulatii etc ?
Multumesc.
Fiind primul post pe forum daca gresc ceva sper sa fiu iertat
In cazul in care se introc jantele (daca am inteles eu bine) sau se introduc distantiere nu apar probleme la articulatii etc ?
Multumesc.
Primele probleme vor aparea la rulmenti, care si asa... sunt ei " buni"...
In rest pot spune ca problemele ar fi minore...
On-topic:
Daca ii pui flanse, trebe sa ii pui si overfendere!
@Bis, ceva activitate " Fronteristica" prin Sibiu? Ca stau cam singurel pe acolo, imi lipseste gramada de prieteni fronteristi din Valcea ( da-mi un PM/ posteaza raspunsu la " Intalniri in trafic, sa nu fim off-ropic)
- bozo
- **
- 128 mesaje
- din 20 Nov 2012
- Frontera 1996 x20se
- Bucuresti
bozo
- Mesaje scrise: 128
- Masina: Frontera 1996 x20se
- Cont inregistrat: 20 Nov 2012
- Mesaj Privat
ANJ
- Mesaj Privat
Super .
Va multumesc mult.
In ceea ce priveste jantele intoarse banuiesc ca nu va referiti la intorsu jantei pur si simplu.
Am vazut pe un site ca ar taia janta si ar suda capacul mai in interior .
Tot la ei am vazut si overfendere pe comanda din fibra .
In seara asta caut linku si promit sa il impartasesc.
Multumesc.
Alin.
Va multumesc mult.
In ceea ce priveste jantele intoarse banuiesc ca nu va referiti la intorsu jantei pur si simplu.
Am vazut pe un site ca ar taia janta si ar suda capacul mai in interior .
Tot la ei am vazut si overfendere pe comanda din fibra .
In seara asta caut linku si promit sa il impartasesc.
Multumesc.
Alin.
- bozo
- **
- 128 mesaje
- din 20 Nov 2012
- Frontera 1996 x20se
- Bucuresti
bozo
- Mesaj Privat
ANJ
- Mesaj Privat
O zi minunata tuturor.
Ei modifica Jante http://www.offroadmania.ro/...onat-beadlockuri/
A incercat cineva sa puna jantele invers pe masina ?
Oare pentru aceste subiecte ar trebui sa facem o noua sectiune ?
Multumesc.
Alin.
Ei modifica Jante http://www.offroadmania.ro/...onat-beadlockuri/
A incercat cineva sa puna jantele invers pe masina ?
Oare pentru aceste subiecte ar trebui sa facem o noua sectiune ?
Multumesc.
Alin.
raresmih
- Mesaj Privat
- kriu
- 537 mesaje
- din 19 Oct 2007
- Omega 2003 y22dth
- Dolj
kriu
- Mesaje scrise: 537
- Masina: Omega 2003 y22dth
- Cont inregistrat: 19 Oct 2007
- Mesaj Privat
- bozo
- **
- 128 mesaje
- din 20 Nov 2012
- Frontera 1996 x20se
- Bucuresti
bozo
- Mesaj Privat
- kriu
- 537 mesaje
- din 19 Oct 2007
- Omega 2003 y22dth
- Dolj
kriu
- Mesaj Privat
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
- kriu
- 537 mesaje
- din 19 Oct 2007
- Omega 2003 y22dth
- Dolj
kriu
- Mesaj Privat
cred ca e mai ok cu flanse... parca esti mai sigur. ( parerea mea )
ma gandesc ca este greu de centrat janta dupa taiere... apoi sudura poate sa o descentreze, adica, ma gandesc ca poate nu o mai poti echilibra...
poate sunt altii mai meseriasi, dar eu am patit-o acum cativa ani cu jantele unei dacii sport super-tunata, si nu am putut sa mai folosesc nici o janta! acum sunt pe o caruta jantele intoarse... acum, e posibil sa existe scule mai performante, meseriasi mai buni, dar tot sunt sceptic.
ma gandesc ca este greu de centrat janta dupa taiere... apoi sudura poate sa o descentreze, adica, ma gandesc ca poate nu o mai poti echilibra...
poate sunt altii mai meseriasi, dar eu am patit-o acum cativa ani cu jantele unei dacii sport super-tunata, si nu am putut sa mai folosesc nici o janta! acum sunt pe o caruta jantele intoarse... acum, e posibil sa existe scule mai performante, meseriasi mai buni, dar tot sunt sceptic.
cip077- Suspendat
- 1,274 mesaje
- din 22 Feb 2009
- Frontera 2003 2,2 dth
- Prahova
cip077- Mesaje scrise: 1,274
- Masina: Frontera 2003 2,2 dth
- Cont inregistrat: 22 Feb 2009
- Mesaj Privat
- kriu
- 537 mesaje
- din 19 Oct 2007
- Omega 2003 y22dth
- Dolj
kriu
- Mesaj Privat
pai, ma gandesc, ca sudura intr-o parte poate fi mai groasa, intr-o parte mai subtire, si de aici dezechilibrarea jantei.
v-am zis ca eu am facut operatia asta, dar nu la un atelier specializat in asa ceva ( nu erau pe atunci). operatia a fost facuta pe strung, dar sudura nu a fost uniforma, si de aici cred ca au plecat toate problemele.
au aplicat baieti de la vulcanizare plumbi de 200g (de camioane ). pana pe la 60km/h era ok, dar dupa, parca aveam roti hexagonale
deci, nu contest cum se lucreaza acum, ce utilaje exista, eu doar am atentionat in privinta alegerii unei variante corecte...
care ar fi avantajul jantelor intoarse vs flanse distantiere? banuiesc ca doar aspectul. pretul cred ca este mai bun la flanse decat la manopera de intors jantele, sau nu?
v-am zis ca eu am facut operatia asta, dar nu la un atelier specializat in asa ceva ( nu erau pe atunci). operatia a fost facuta pe strung, dar sudura nu a fost uniforma, si de aici cred ca au plecat toate problemele.
au aplicat baieti de la vulcanizare plumbi de 200g (de camioane ). pana pe la 60km/h era ok, dar dupa, parca aveam roti hexagonale
deci, nu contest cum se lucreaza acum, ce utilaje exista, eu doar am atentionat in privinta alegerii unei variante corecte...
care ar fi avantajul jantelor intoarse vs flanse distantiere? banuiesc ca doar aspectul. pretul cred ca este mai bun la flanse decat la manopera de intors jantele, sau nu?