- deine.schatten
- OP
- 3 mesaje
- din 25 Mar 2013
- Corsa 1995
- Constanta
deine.schatten
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Corsa 1995
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Mar 2013
- Mesaj Privat
Salut ! Sunt nou aici si vreau sa va cer ajutorul pentru ca sunt foarte surprins neplacut de consumul masinii mele . Sa va fac o scurta prezentare a masinii : Opel corsa 1.4 swing, benzinar, cutie automata, an fab 1995. Masina a fost adusa din germania si cu foarte putini km. Nr total de km aprox 70.000 , prima oara am spus ca este vrajeala dar mi-au demonstrat cu acte ca kilometrajul nu a fost dat inapoi. A avut 2 propietari , un mos de 70-80 ani si o baba tot la fel (o sa va intrebati de ce e relevanta faza asta ) Pai este pt ca masina nu a fost alergata si fugarita si facut liniute si etc ca sa fie obisnuita sa manance benzina. Iarna imi mananca la drum lung sa zicem un 7 l iar in oras ...aici este buba pt ca nu mi pot da seama cat mananca si va spun si de ce . Prima oara am facut testul cu kilometrajul si litrii de benzina indicati dar aici alta problema pt ca acul o cam ia razna cateodata cand merg se duce cu 4 litrii in minus iar cand ma opresc revine la valoarea initiala. Cum spuneam...am facut testul si mi-a dat undeva la vreo 10-11 litrii ceea ce este enorm spun eu (asta iarna) si acum cateva zile pt ca va spuneam ca nu mai stiu care e consumul real....asa... acum 2 zile am mai bagat vreo 10 litrii +7 cei ramasi din rezervor vin 17 litrii total ...okk....merg aproximativ 30 -35 de km dar nu am prins semafoare pt ca am folosit varianta din orasul meu (CT) si am ramas foarte surprins sa vad ca acul a ramas la 10 litrii (asta am vazut o a doua zi de dimineata ) Cum este posibil sa mi consume 7 litrii(daca ne luam dupa acul care indica benzina din rezervor si acel ac functioneaza corect)
in conditia in care am mers foarte cuminte cu ea , fara talpe fara nimic iar cu 1 saptamana in urma sa manance 10-11 litrii. Oricum si 10-11 litrii mi se par foarte mult dar nu inteleg care este cauza consumului exagerat ca doar nu are motor de 1.0 , totusi are 1.4 si nu e asa de turat ca cel de matiz sau tico. Sa fie oare problema de la bujii , de la retur, de la ce oareee? Va rog daca ma puteti lamuri sau macar ce pot sa fac sa vad daca asa e masina (fomista ) sau chiar are o problema si trebuie remediata ! Va multumesc!
in conditia in care am mers foarte cuminte cu ea , fara talpe fara nimic iar cu 1 saptamana in urma sa manance 10-11 litrii. Oricum si 10-11 litrii mi se par foarte mult dar nu inteleg care este cauza consumului exagerat ca doar nu are motor de 1.0 , totusi are 1.4 si nu e asa de turat ca cel de matiz sau tico. Sa fie oare problema de la bujii , de la retur, de la ce oareee? Va rog daca ma puteti lamuri sau macar ce pot sa fac sa vad daca asa e masina (fomista ) sau chiar are o problema si trebuie remediata ! Va multumesc!
liviu2004- Suspendat
- 2,323 mesaje
- din 28 Sep 2005
- Galati
liviu2004- Mesaje scrise: 2,323
- Masina:
- Cont inregistrat: 28 Sep 2005
- Mesaj Privat
- stefanb_80
- *
- 46 mesaje
- din 24 Jan 2006
- Zafira 2003 y20dth
- Hunedoara
stefanb_80
- Mesaje scrise: 46
- Masina: Zafira 2003 y20dth
- Cont inregistrat: 24 Jan 2006
- Mesaj Privat
- AIin
- 558 mesaje
- din 04 Mar 2012
- Astra 2003 z16se
- Dolj
AIin
- Mesaje scrise: 558
- Masina: Astra 2003 z16se
- Cont inregistrat: 04 Mar 2012
- Mesaj Privat
consumul se face cu metoda plinului. pentru ca acel ac se misca cum are el chef. "asa e toate" cum mai zic cate unii. sonda lambda e foarte pretentioasa. daca nu se gaseste una care sa dea exact valorile de care are nevoie masina, faceti mai mult rau decat bine. nu e chestia doar de mecanicii nostrii, e adevarata. foarte putini au zis ca au rezolvat cu una universala.
puneti-o pe tester, dar la cineva care sa interpreteze valorile, nu doar sa verifice erorile. poate nu are nici o eroare, dar nu primeste informatile bine de la senzori.
puneti-o pe tester, dar la cineva care sa interpreteze valorile, nu doar sa verifice erorile. poate nu are nici o eroare, dar nu primeste informatile bine de la senzori.