Ce cumparam ?
Recomand sa cumparati numai placute "moi" sau "medii" :
Ferodo, Bosch, Ate, Lucas, Roadhouse, Woking, Ferodo tar, Lpr, Siemer, Abs ...
Nu umblati cu cele ecologice ca majoritatea sunt tari, scirtiie si uzeaza discul, deci de evitat "aszbest frei". Intrebati furnizorul care tin mult si care nu, si achizitionati alea care nu tin. Personal, in viteza, nu am mai facut mofturi si am luat Abs cu 135 lei chiar daca avea si fara azbest la 60.
Aveti grija ca acelasi producator face mai multe tipuri, moi, medii, tari, pentru competitii, pentru temperaturi mari...etc.
Demontare :
Se trage complet de volan spre partea unde vrem sa schimbam, se trage frina de mina, se baga in viteza, se slabesc suruburile rotii, se ridica pe cric, se scoate roata.
Daca este mizerie multa va apucati de curatat cu WD40, astfel si suruburile vor iesi mai usor.

Cu o tubulara de 13 hex se scot cele 2 suruburi 2X dar se tine contra de tije 5X (ghidaje etrier) cu o cheie fixa sau reglabila. Atentie la cele doua burdufe de cauciuc 4X sa nu le taiati. Ca sa scoate-ti usor miscati (inclinati) etrierul ca sa intre putin pistonul inauntru.
Se scot placutele cu o surubelnita plata.
Verificare, dimensiuni :

In Autodata apare ca dimensiune minima 7,2mm dar nu mi se pare ca elocventa, inainte de a se ajunge la aceasta grosime majoritatea au un strat care scirtiie ca sa te atentioneze.
Discul apare ca grosime minima 10mm dar de la altii am inteles ca merge si pina la 9mm cu conditia sa aiba suficienta carne placutele.
Curatare :
Nu va apucati sa montati cele noi si gata...se curata bine tot.
Pentru inceput se foloseste WD40. Se curata foarte bine ghidajele de la placute, etrierul, mansoane cauciuc... Se foloseste numai periuta de dinti, fara perie de sirma si la sfirsit se clateste cu apa si detergent. Ghidajele (5X) se vor extrage si se vor curata bine. La sfirsit se greseaza cu vaselina care suporta temperaturi mari de preferat.
Sunt putin ocupat, continui mai tirziu