adys69
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Astra 2001 Z14XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 30 Nov 2012
- Mesaj Privat
Buna tuturor.
Am cumparat de curand o masina al carei rca expira pe 8-12-2012. Exista un contract v/c, toate actele inclusiv impozite , mai putin identificarea la RAR care e mai tarziu, undeva pe 17 dec.
Intrebarea mea este : Pot face un RCA pe cel care a cumparat masina ca sa se poata circula cu ea pana la finalizarea actelor, sau trebuie facuta o asigurare pe vechiul proprietar? Stiu ca pentru politie trebuie asigurare pentru noul proprietar, dar e valabila si inainte ?
Am cumparat de curand o masina al carei rca expira pe 8-12-2012. Exista un contract v/c, toate actele inclusiv impozite , mai putin identificarea la RAR care e mai tarziu, undeva pe 17 dec.
Intrebarea mea este : Pot face un RCA pe cel care a cumparat masina ca sa se poata circula cu ea pana la finalizarea actelor, sau trebuie facuta o asigurare pe vechiul proprietar? Stiu ca pentru politie trebuie asigurare pentru noul proprietar, dar e valabila si inainte ?
- mariusgmg
- 4,101 mesaje
- din 20 Mar 2008
- Vectra 2001 Z18XE
- Iasi
mariusgmg
- Mesaje scrise: 4,101
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 20 Mar 2008
- Mesaj Privat
- cont-sters-27243
- 1,320 mesaje
- din 21 Dec 2008
cont-sters-27243
- Mesaje scrise: 1,320
- Cont inregistrat: 21 Dec 2008
- Mesaj Privat
Daca ai actul de vanzare cumparare deja, te duci si faci asigurare la orice societate/broker. Spui ca ai cumparat masina si este in curs de inmatriculare, o sa iti treaca numele tau pe asigurare, numarul de identificare al masinii (VIN) si va lasa liber spatiul unde este trecut numarul de inmatriculare al masinii.
adys69
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Astra 2001 Z14XE
- Cont inregistrat: 30 Nov 2012
- Mesaj Privat
- mariusgmg
- 4,101 mesaje
- din 20 Mar 2008
- Vectra 2001 Z18XE
- Iasi
mariusgmg
- Mesaje scrise: 4,101
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 20 Mar 2008
- Mesaj Privat
- Cipiotul
- 2,753 mesaje
- din 30 Dec 2008
- Astra 2000 Y20DTH
- Iasi
Cipiotul
- Mesaje scrise: 2,753
- Masina: Astra 2000 Y20DTH
- Cont inregistrat: 30 Dec 2008
- Mesaj Privat
masina e inmatriculata pe numele celui de la care ai cumparat-o... ca s-o treci pe numele tau, se face iar inmatriculare... asigurarea o faci "in vederea inmatricularii" pe numele tau.. atentie ca buticurile din preajma serviciului de inmatriculari o sa-ti "bage pe gat" ca trebuie musai asigurare pe 1 luna de zile ... dar e valabila la inmatriculare si cea pe 6 luni sau 1 an (desi unele companii de asigurari nu fac rca in vederea inmatricularii pe mai mult de 1 luna)... pe polita n-o sa-ti apara numarul de inmatriculare si seria cartii de identitate, dar dupa ce-o inmatriculezi, poti merge la aceeasi persoana care ti-a facut asigurarea sa-ti faca act aditional pe care sa-ti treaca si nr de inmatriculare si seria civ (ramane aceeasi polita, dar cu toate datele si nu trebuie sa mai platesti nimic in plus)
neroseu
- Mesaje scrise: 80
- Masina: Insignia Sports Tourer 2014 A20DTH
- Cont inregistrat: 12 Sep 2008
- Mesaj Privat