AndiBAD a scris:Cum ai reusit sa tragi din plafoniera prin stalpi apoi sa te cobori sub volan cu firele? Mie asta mi se pare cel mai greu...
Salut AndiBAD,
Am sa incerc sa mai adaug si eu ceva detalii la raspunsul deja dat de colegul SB46MRS.
Atat pentru partea dreapta cat si stanga, indepartarea panourilor de la picioare se face prin desurubarea cu mana a clipsurilor ce le sustin. Exista 2 clipsuri de fiecare panou. Se cere un pic de rabdare daca nu s-a mai facut niciodata acest lucru!
-Pentru
cablarea de pe partea pasagerului eu am dat jos cutia de torpedou (e simplu, 4 suruburi torx, apoi cu usa deschisa, iti bagi o mana in el, si sustinut cu mana il tragi spre tine). Atentie ca sunt cablurile de la lampa de torpedou. Sa nu tragi prea tare; indicat este sa scoti mufa de la lampa de torpedou pe durata cablarii.
Am scos ornamentului de pe stalp si am desurubat surubul ce sustine oglinda - am vrut sa am mai mult loc petru cablare. Am facut acest lucru pentru ambele parti (stg. si dr.)
In momentul cand se scoate ornamentul de pe stalp ramane un spatiu generos intre stalpul metalic al masinii si plansa de bord (bordul masinii).
Atentie! daca ai airbag cortina sa desfaci cu atentie clipsul pe care scrie AIRBAG, manipuland incetul indepartarea ornamentului de stalp caci este o prindere a airbagului cortina.
Apoi am "ridicat" firele urmand traseul firelor deja existente. Toti cei care instaleaza alarme sau mai stiu eu ce GPS-uri, fac acelasi lucru.
Oricum, ai sa vezi, odata dat jos ornamenul de stalp, te vei elucida imediat ce e de facut.
- Pentru
cablarea de la sofer e mai simplu, intrucat nu mai ai de desurubat nimic. Vii cu firul de jos in sus incercand sa gasesti o cale cat mai libera pentru fir. Eu am venit cu firul mai intai cat mai aproate de partea din fata a bordului, chiar aproape de chederul de cauciuc, iar apoi il duci cu mana mai in spate - spere parbriz. Inca odata; imediat ce ai dat ornamentul jos te vei prinde ce e de facut, it's not rocket science!
Apoi, odata ajuns cu firele sus, mai intai duci capetele la Lampa centrala, introducand firele pe sub capitonaj si le dragi afara prin zona unde vina Lampa centrala (vezi poza din postul meu de mai sus, cu lampa centrala demontata). Apoi le "pozezi" frumos sub capitonaj, tragand un pic de el, de partea care e langa parbriz. Si cam asta ar fi!
Spor!