munteanu a scris:un prieten de al meu a avut aceleasi simtome ca si tine , el are o zafira
cand apasa pe acceleratie , scoate mult fum
a dus masina la un service si ia zis ca turbina e blocata , a dat o jos a curatat o si acum merge mai bine ,dar trebuie sa duca dpf ul la curatat
dpf ul se poate curata
a vorbit la o reprezentanta opel ,a zis sa duca masina la ei , ii curata dpf ul cu solutia respectiva ,curata traseele si ii schimba si softul ca sa faca regenerarea mai repede , la mai putini km
Nu cred ca are legatura cu turbina. Aceste probleme apar doar in cazul in care ies in afara orasului, la mers mediul propice pentru regenerare. Daca merg in oras oricat de mult merge fara nici o problema. Am mai incercat acum ceva vreme o regenerare fortata din pedala, fara succes aparand "cheita" si limitandu-ma cu turatia la 3.200.
Momentan am rezolvat aceasta problema: am achizitionat de curand un OP-COM (de la user-ul DB77AAA; sper sa nu se considere reclama!), si i-am dat aseara o regenerare din soft. A fost efectuata, am mai scanat o data cu succes fara erori. Am purces la o proba de 20-25 km pe centura, mers constant si minune: nu mai am nici o problema! In acest week-end voi mai efectua teste si voi reveni cu noutati.
@maiandrei: sunt de acord cu tine, renuntarea la DPF este ultima varianta, dar in acelasi timp imi dau seama ca o data scos motorul respira mai usor, consumul scade putin. Cauza o intuiesc care ar fi:
1. Am curatat de 2-3 ori in 24.000 km EGR cu un spray de curatare EGR, admisie etc. foarte util de altfel! Tatal meu il foloseste pentru Astra H 1.7 CDTI 101 cp fara DPF. Problema este urmatoarea: se curata EGR si galeria de admisie de calamina, dar aceasta ajunge in motor si dupa.... in DPF!
2. Am un powerbox de la racechip.de care modifica parametri de alimentare. Automat ca si ce iese din motor este modificat!
Ma gandesc ca ar putea fi una din aceste doua cauze sau cumulate! Va voi tine la curent! Deocamdata prefer sa aman renuntarea la DPF. O sa incerc regenerari mai dese.