bencegt
- Mesaje scrise: 7
- Masina: Astra 1996
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 17 Mar 2014
- Mesaj Privat
As avea o intrebare pentru persoanele care s-au aflat in situatia mea sau au cunostiinte in cauza.
Detin un Opel Astra F Caravan din 1996 benzina 1.6.Am primit 4 roti de aliaj pe 15 cu anvelope Pirelli 185/65R/15 88T.Rotile au fost luate tot de pe un Opel doar mai vechi putin si hatchback.
La vulcanizare mi-au spus ca nu le pot centra pe butuc pentru ca orificiul jentii este cu 1mm(masurat cu subler)mai mare decat butucul de pe masina si are un mic joc.Mi-au spus sa ma duc la un strungar sa imi faca niste inele pentru jenti si cu alea sa le montez.Acum circul cu ea fara inele si la o viteza de peste 80 km/h simt o teripidatie in volan.Un prieten mi-a zis ca nu trebuie nici un inel ca 1mm nu e mult si ca se pot centra si din prezoane.Altu mi-a zis ca mi se va rupe roata.
Pana la urma ma voi duce la strungar doar ca nu stiu cand voi avea timp.Voi ce ziceti?Este periculos sa circul cu ea asa?Se poate centra si din suruburi?
Multumesc si o zi placuta!
- cidul1
- **
- 355 mesaje
- din 25 Feb 2012
- Antara 2008 Z20DMH
- Sibiu
cidul1
- Mesaje scrise: 355
- Masina: Antara 2008 Z20DMH
- Cont inregistrat: 25 Feb 2012
- Mesaj Privat
Si eu am genti fix ca ale tale (ma refer ,tot la diferenta de 1 mm ) si nu am probleme .
La tine problema , cu trepidatiile este fie din genti , ( nu sunt centrate bine ,lateral sau concentric ) fie din cauciucuri , acelasi lucru ,centrarea ...
Vezi prima data sa fie geanta centrata ca lumea si pe urma pui cauciucurile pe ele
Fix acelasi lucru am patit si eu , A trebuit sa centrez gentile pe un dispozitiv de calibrat genti .
Referitor la acel 1 mm ,prima data am pus o tabla subtire de alama de 0,5 mm , ca sa acopar acel ,1 mm ,dar la al doilea schimb de roti ,nu am mai pus nimic ( roata se centreaza singura in prezoane ) Nu am nici o bataie ..
Ps
Daca cauciucurile sunt reesapate poti sa ai bataia si din cauciucuri ,fie concentric fie lateral .Din cauza aceasta, eu a trebuit sa cumpar alte cauciucuri , asa rau bateau ...
bencegt
- Mesaj Privat
Ms!
- cidul1
- **
- 355 mesaje
- din 25 Feb 2012
- Antara 2008 Z20DMH
- Sibiu
cidul1
- Mesaje scrise: 355
- Masina: Antara 2008 Z20DMH
- Cont inregistrat: 25 Feb 2012
- Mesaj Privat
Nu mai da banii pe la vulcanizari ca nu rezolvi nimic ( o sa-ti spuna ca sunt O.K. )
Cauta in Cuj la tine un atelier de de recalibrat genti lovite , verificale la ei si tot acolo sa le echilibrezi
---S.C. Sigemo Impex SRL echilibreaza iar foarte bine (eu dupa probleme ,numai la ei le fac )
primul lucru vezi sa nu fie strambe , lovie descentrate gentile.....
bencegt
- Mesaj Privat