Cineva arata si spunea de un consum care nici prin visele cele mai frumoase ale mele nu l-am avut cu masina mea, o sa incerc sa ma duc la EDS zilele urmatoare, ca sa-mi dau seama de superioritatea unor Mecanici fata de terti mecanici, multi au o parere ff buna despre EDS si de aceea o sa merg si eu la ei!
4,5-5% nu am avut niciodata! Poate atunci cand coboram transfagarasanul in frana de motor, atat!
Salut din experientele mele pe 3 Astra H Z17DTH consumurile stau cam asa la motorul asta:
-oras vara 7% , 7.5 % cu AC.
-exterior mers 120-140km/h 5.5 %.
Ai cumva DPF (filtru de particule) ? Daca da , foarte posibil ca acesta sa nu mai fie capabil sa se regenereze astfel incat consumuri de 10-11 % in oras si 8 % exterior sunt normale. Apropo treapta a 6-a trebuie utilizata la peste 130-140 km/h astfel consumul va fi mai mare decat in treapta 5.
A 2- a varoanta ar fi sonda de temperatura (prima) decalibrata astfel incat motorul considera ca merge rece permanent ,in cazul asta la fel consumul de 10 in oras e normal.
Daca masina nu scoate fum si nu balbaie cam astea ar fi cele mai des intalnite probleme.