Joi 27 Feb, 2025 4:16 pm
Salut,
Am masina in cauza din 2020, avea atunci 170k km, acum aproape 310k km.
In decembrie s-a desprins nuca de la timonerie, cea aflata sub baterie, era ajun de craciun.
Eram la 150km de casa, am legat cum m am priceput cu niste fasete si schimba decent, am ajuns cu ea acasa.
Dus la service, inlcouit bratele/cablurile de timonerie, dar de atunci maneta de viteza a inceput sa aiba un joc foarte mare,
in a 1-a la + 3000rpm avea un joc de 5 6cm.
Am dus-o inapoi la acelasi service, dupa vreo 5 zile mi au dat masina inapoi, ca e gata, merge.
Oamenii au mutat pozitia schimbatorului, acum pozitia din treapa 4 e unde era inainte neutru si inca are joc, doar ca nu asa de rau.
In mers, in a 4-a tremura toata masina+ daca pun mana pe schimbator in mers se simte o vibratie de fier pe fier.
Ambreiajul e nou, schimbat cu tot cu volanta anul trecut, ma gandesc ca e cutia, am citit pe aici si am inteles ca la m32 se mai duc rulmentii aia de ghidare.
Am si eu nevoie de un sfat, se gaseste de cumparat cutie, se poate monta alt model, se repara asta?...n o fi problema la cutie?
Idea e ca inainte sa o duc la service nu avea nicio vibratie sau joc, dar totodata la km astia e normal sa mai pice una alta.
Multumesc anticipat!
MODEL: Astra H Caravan 2012
MOTOR: A17DTR