In aproape toate tarile din Europa (nu mai stiu exact si nu am chef sa ma documentez acum 🙄 ), inclusiv Romania, puterea legala maxima pentru statiile CB este de 4W. Doar ca in Austria stau cei de la controlul frecventelor pe receptie. La noi ANCOM-ul lasa de la el. Dar si cand se va pune pe treaba! Eu mi-as dori sa faca controale ca nu ar mai fi asa mare galagie in eter. Ne-am auzi doar pe o raza de 10, 15 Km, sa zicem, nu si pe nea tiristul de la 50 km care lauda, in stilul lui caracteristic, fauna cu 2 picioare lungi de pe marginea drumului! 😃
On topic - Cu masurile pentru alcool si agresivitate in trafic sunt perfect de acord - pentru alcool as pune o suspendare de permis pe minim 10 ani si cu agresivitatea, flash-urile date de cei care vin din spate ca sa le faci loc.
Problema e ca ce vor zice politaii nostri cand vei da un flash pentru cineva pe care vrei sa-l lasi sa se bage in fata ta! Cum o vor interpreta.
Si as mai avea treaba cu cei care merg cu proiectoare si/sau stopuri de ceata aprinse cand nu trebuie!
@ciupercarie - nu e chiar asa! Obligatia de a declara un autovehicul vandut cumparat e o tampenie. Cred ca in orice tara europeana un autoturism se cumpara in 10 minute, jumatate de ora si toate actele se pot face la un birou unic, inclusiv numerele de inmatriculare. La noi sub diverse pretexte trebuie sa mergi la RAR, la Politie, la administratia financiara, etc. Cei de la acel birou sunt obligati sa trimita actele la politie, administratii financiare, etc. Un cumnat care sta in Franta a cumparat acum vreo 3, 4 ani o masina si cand a luat-o de la dealer avea si acte si numere definitive.